Kardeşini dilendiren ablaya 3 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Kardeşini dilendiren ablaya 3 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 11:46

Adana’da 8 yaşındaki erkek kardeşi R.Y.’nin başına eşarp bağlayıp, kız görünümünde sokaklarda dilendiren ablası D.Y. (21) hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dilendirilen kardeş ifadesinde "Biz 7 kardeşiz. Ailece geçimimizi dilencilik yaparak sağlıyoruz. Ablam başıma eşarp bağlıyor.Yoldan gelip geçen kişilerden para topluyoruz'' dedi.

Merkez Seyhan İlçesi Özler Caddesi üzerinde 2 ay önce meydana gelen olayda, iddiaya göre, bir kadının yanındaki kız çocuğuna dilencilik yaptırdığı ihbarını alan polis ekibi harekete geçti. Polisler, adrese geldiklerinde genç bir kadın ile başında eşarp bağlı olan çocuğu dilenirken buldu. Polisler, ekip otosuna bindirdikleri çocuğun başındaki eşarbı çıkardıklarında kız değil, erkek olduğunu görünce şaşırdı. Gözaltına alınan D.Y. ifadesinde suçlamaları kabul etmedi, sevk edildiği nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'GEÇİMİMİZİ DİLENCİLİKTEN SAĞLIYORUZ'

Psikolog nezaretinde ifadesi alınan ilköğretim öğrencisi R.Y. ise oyun oynamak istediğini ancak ablasının kendisini dilenmeye zorladığını söyledi. Diğer aile fertlerinin başka illere dilencilik yapmaya gittiğini ve kendisinin de ablasıyla birlikte Adana’da kaldığını belirten minik R.Y. şunları anlattı:
"Biz 7 kardeşiz. Ailece geçimimizi dilencilik yaparak sağlıyoruz. Babam, annem ve diğer kardeşlerim bir hafta önce dilencilik yapmak için İstanbul’a gitti. Ben de burada büyük ablam D. ile kaldım. Biz de ablam ile dilenerek para kazanıyoruz. Dilenirken ablam benim başıma eşarp bağlıyor. Çünkü böyle yapınca insanların dikkatini daha kolay çekiyor. Eşarbı ben bağlamıyorum. Ablam başıma bağlıyor. Ondan sonra ablam beni kucağına alıyor. Yoldan gelip geçen kişilerden para topluyoruz. Toplanan parayı da ablam alıyor. Ben zorla dilenmiyorum. Ancak dilenmek de istemiyorum. Arkadaşlarım ile birlikte mahallede oyun oynamak istiyorum. Ama ablam beni sürekli olarak yanında götürüyor. Ablamdan davacı ve şikayetçi değilim."

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede sanık D.Y. hakkında, 'Çocukları ve kendini idare edemeyecek durumda bulunan kimseleri dilencilikte araç olarak kullanmak' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanık D.Y.’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!