Kardeşim 10 aydır Alaska’da mısın

Güncelleme Tarihi:

Kardeşim 10 aydır Alaska’da mısın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 00:00

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye ile birlikte Myanmar’a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Karaçi aktarmalı gidiş yolculuğunda, son haftalarda kendisini ağır bir dille eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıtı aynı şiddette oldu.

Haberin Devamı

Davutoğlu şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu’nun zihninde sıralama düşüncesi yok. Madem çapsız dedi, matematikte çapı hatırlatmak lazım. Matematik bilgin olmadan tarih ve olay sıralaması yapamazsın. 10 ay diplomatik çaba sarf etmişiz, 10 bin insan ölmüş, Kılıçdaroğlu Meclis kürsüsünden ‘Nasıl oldu da bir sabah kalktık ve ilişkilerimiz bozuldu. Ne güzel eskiden ortak kabine toplantısı yapıyorduk’ diyor. Sanki ortak kabine toplantısını kendisi yapmış gibi. Kardeşim sen 10 aydır neredeydin, Polonezya’da mıydın, Alaska’da mı yoksa Pasifik Adaları’nda mı? Olayların illiyet bağlarını kurmak yok Kılıçdaroğlu’nda. Bu bir siyasi eksiklik değil, bu formasyon eksikliği.

Hazırlıklıyız

Önümüzdeki 10 yıl içinde hem Suriye’de, hem Ortadoğu’da her türlü beklenmedik gelişmeye müsait bir tablo var. Buna hazırlıklı olmak lazım. Riskleri öngörüyoruz. Myanmar’ı öngörmüş, 6 ay önce büyükelçi göndermiş bir hükümet, Suriye’deki gelişmeleri öngöremez mi?

İran ciddi ol

Genelkurmay Başkanı’nın ‘Suriye’den sonra sıra Türkiye’ye gelecek’ gibi bir açıklama yapması bizim için hiçbir şekilde kabul edilemez bir durum. İran gibi köklü devlet geleneğine sahip bir ülkede o mevkilerde olan insanların o mevkinin gerektirdiği ciddiyet içinde davranmasını bekleriz. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!