Kardeş Toprak’ın esrarengiz intiharı

Güncelleme Tarihi:

Kardeş Toprak’ın esrarengiz intiharı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ünlü işadamı Halis Toprak'ın kardeşi Muhsin Toprak intihar etti. Kabataş'taki işyerinde oğluna ait tabancayla başına ateş eden Muhsin Toprak'ın işleri iyi gitmediği için intihar ettiği öne sürüldü. Ancak, Halis Toprak, ‘‘Kardeşimin işleri iyiydi’’ deyince olay sır perdesine büründü.

Tpprak Holding'in patronu Halis Toprak'ın kardeşi Muhsin Toprak, Kabataş'taki işyerinde başına tabancayla ateş ederek yaşamına sonverdi. Geride, ölümünü aydınlatacak hiç bir iz bırakmayan 58 yaşındaki Muhsin Toprak'ın, işleri kötü gittiği için bunalıma girdiği ileri sürüldü. Ancak, Halis Toprak'ın, ‘Kardeşimin işleri iyiydi, maddi sıkıntısı yoktu’ iddiasıyla intihar, esrar perdesine büründü. Muhsin Toprak'ın Kabataş Setüstü 69/2 numaradaki Yağmur Dış Ticaret A.Ş'deki çalışma odasında kanlar içinde yatan cesedini, 10 yıldır yanında çalışan emekli başkomiser Niyazi Kaya, dün saat 09.00 sıraların buldu. Muhlis Toprak'ın, oğlu Mehmet Ali Toprak'a ait 9 milimetre çapında Baretta tabanca ile intihar ettiği belirlendi. Çelik kasada duran ruhsatlı tabancaya tek mermi koyan Toprak'ın, diğer mermileri masanın üzerinde bırakması dikkati çekti. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede ölümüne, sağ şakaktan girip, sol şakak üzerinden çıkan merminin yolaçtığı belirlendi. Masasının üzerinde, borçlarının yazılı olduğu bir liste bulundu. Muhsin Toprak'ın Erenköy Ethemefendi Caddesi'ndeki evinden cumartesi günü öğle saatlerinde yürüyüş yapmak için çıktığı ve bir daha dönmediği öğrenildi. Olay yerine saat 12.30 sıralarında gelen Halis Toprak, kardeşinin cesedinİ inceledikten sonra gazetecilere, ‘‘Allah'ın takdiri’’ dedi.

26 saat sonra bulundu

Cumartesi günü Erenköy'deki evinden çıkan Muhsin Toprak'ın, pazar günü sabah saatlerinde Kabataş Setüstü'ndeki işyerine bir taksiyle geldiğini görenler oldu. Cesedi dün sabah 09.00'da bulunan Muhsin Toprak'ın 26 saat önce öldüğü belirlendi.

Abisiyle küstü

Muhsin Toprak'ın avukatı Rukiye Hancı, ‘‘Ekonomik problemlerin yolaçtığı bir olay. Başka hiç bir nedeni yok’’ dedi. Toprak Ailesi'ne yakın bazı kişiler ise ‘‘İki kardeş birbirleri ile konuşmuyorlardı. Halis Toprak'ın geçmişteki bazı iş hususları yüzünden kardeşi ile arası bozuktu. Ayda 100 milyon lira gibi bir para gönderdiğini ve kızı Serpil'i de şirketlerinin birinde yardım maksadı ile çalıştırdığını biliyoruz. Onun dışında birbirleri ile görüşmezlerdi’’ dedi. Muhsin Toprak'ın cesedini bulan ve yaklaşık 10 yıldır yanında çalışan emekli başkomiser Niyazi Kaya, ‘‘Artık ağabey kardeş gibi olmuştuk. Görünür de çok büyük bir sorunu yoktu. Mali sıkıntısı olsa ben bilirdim. Durumu bozuk değildi. Yanlız, 15 gün önce sinirlerinin bozulduğunu söyleyerek işe gelmedi. Bir hafta kadar evde kaldı. Mide rahatsızlığı çekiyordu. Eşi de kalp hastasıydı. Biraz bunlara canı sıkılıyordu. Geçtiğimiz cuma günü 1 duble viski içti. Bana da, ‘Ne olur kusura bakma. Sen oruçlusun. Sana saygısızlık etmek istemiyorum' dedi. Bu sabah işe geldiğim de cesedi ile karşılaştım. Hâlâ intihar ettiğine inanamıyorum. Ayrılmak istediğim halde bana 2000 yılına kadar benimle çalışmak istediğini söylemişti’’ dedi.

Şokta

Kardeşini ölüm haberini işyerinde alan Halis Toprak, 'Cesedi ben gelmeden kaldırmayın' diye talimat verdi.

Konuşmadılar

6 çocuk babası Muhsin Toprak'ın oğulları Mehmet Emin Toprak ve Mehmet Ali Toprak ile kızı Serpil Toprak, intihar haberini duyar duymaz, işyerine koştular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!