Karda mahsur kalanlar tanklarla kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Karda mahsur kalanlar tanklarla kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 16:43

KIRKLARELİ’nin Pınar İlçesi’nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün gece yollarda mahsur kalan 224 kişi, 5’inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı’na bağlı tanklarla kurtarılarak Vize’ye getirildi.

Haberin Devamı

Kırklareli’de dün başlayan kar yağışı Demirköy, Pınarhisar, Kofçaz ve Vize İlçeleri’nde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde etkisini artıran kar nedeniyle ilçe yollarındaki araçlar trafikte güçlükle ilerlerken, birçoğu ise yollarda kaldı. Bazı araçlar tamamen karlara gömülürken, yardımlarına ise Mehmetçik yetişti.

Mahsur kalanların ihbarı üzerine Pınarhisar 5’inci Kolordu İstihkam Alay Komutanlığı’na ait tanklar, dün gece bebek ve çocukların da aralarında bulunduğu 224 kişiyi kurtararak Vize İlçesi’ne taşıdı. Vize Belediyesi Düğün Salonu’na getirilen vatandaşlara sıcak çorba ve yemek dağıtımı yapıldı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 12 saat trafiğe kapalı kalan ilçe yolları Karayolları 15’inci Şube Şefliği görevlileri tarafından yapılan çalışmaların ardından trafiğe açıldı. Ancak yoğun tipi ve kar nedeniyle zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmiyor. Geceyi düğün salonunda geçirenler sabah yolun trafiğe açılmasının ardından araçlarına ulaştırılarak yollarına devam etti. Bazıları ise yeniden yolda kalmamak için geri döndüğü öğrenildi. Kırklareli genelinde yoğun kar nedeniyle 73 köye ulaşımın halen sağlanamadığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!