Karayılan kılpayı kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Karayılan kılpayı kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 00:55

Kandil Dağı’ndaki PKK kampında gerçekleşen patlamada, 5 terörist öldü, çok sayıda terörist de yaralandı.

Haberin Devamı

Gelen ilk bilgilere göre patlamanın bir canlı bomba saldırısı olduğu ihtimali kuvvetleniyor. Ancak diğer ihtimaller de geçerliliğini koruyor.

İHTİMAL SENARYOLARI İÇİN TIKLAYIN

Bölücü terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan ile örgütün Silahlı Kanadı HPG'nin başındaki Suriyeli ‘Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Feyman Hüseyin arasındaki liderlik savaşında, kanlı saldırı yaşandı.

PKK'nın Avrupa'daki para trafiğini yöneten Rıza Altun'un da katıldığı Kandil Dağı'nda düzenlenen toplantıda, bir terörist üzerindeki bombayı patlattı. Patlamada, saldırıyı gerçekleştiren terörist ile örgütün üst düzey sorumlusu 4 kişi öldü. Toplantıda bulunan Rıza Altun'un, patlamada yara alıp almadığı öğrenilemedi.

Fransa'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve gittiği Avusturya'dan geçen hafta örgütün liderlerinden terörist Murat Karayılan'ın talimatıyla Kuzey Irak'a çağırılan Rıza Altun'un da bulunduğu Kandil Dağı'nda bombalı saldırı olayı şöyle gelişti. PKK'nın Avrupa'da para trafiğini yöneten ve Murat Karayılan'ın liderlik savaşı verdiği Feyman Hüseyin'e yakınlığıyla bilinen Rıza Altun, Kuzey Irak'a döndükten sonra örgütün üst düzey yöneticileriyle parasal durumu görüşmek üzere Kandil Dağı'na çağrıldı. Altun ve örgüt yöneticilerinin toplantısına, PKK´nın dağ kadrosunu yöneten Murat Karayılan son anda katılmaktan vazgeçti.

Toplantıya aralarında PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin başında bulunan Suriyeli ‘Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Feyman Hüseyin, kod adları ‘Dijvar’, ‘Azat’ ‘Zinar’ ve ‘Serhat’ ile bazı örgüt yöneticileri katıldı. Toplantıda örgütün parasal durumu tartışılmaya başlandı.

Toplantıya kısa ara verilince, örgüt liderlerinden Feyman Hüseyin oradan ayrıldı. Feyman Hüseyin'in ayrılmasından kısa süre sonra da toplantıda bulunan ‘Dara’ kod adlı Muhammet Demirbaş, üzerindeki bombaları patlattı. Ortalık kan gölüne dönerken, saldırıyı gerçekleştiren Muhammet Demirbaş adlı terörist ile toplantıya katılanlardan ‘Dijvar’, ‘Azat’, ‘Zinar’ ve ‘Serhat’ kod adlı örgüt yöneticileri yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Patlamada, toplantıda bulunanlardan çoğu yaralanırken, Rıza Altun'un yaralanıp yaralanmadığı öğrenilemedi.

PKK'nın üst düzey yetkililerinin bulunduğu bir toplantıda böyle bir patlamanın olması örgüt içinde büyük bir paniğe neden oldu.

Örgütün üst düzey yönetecilerinden Murat Karayılan ile silahlı kanat sorumlusu Feyman Hüseyin arasındaki liderlik savaşının sürdüğü dönemde yaşanan saldırı sondası örgüt mensuplarına yapılan açıklamada, Kandil Dağı'ndaki patlamayı gerçekleştiren terörist Muhammat Demirbaş'ın bunalıma girerek üzerindeki bombaları patlattığı söylendi.

Haberin Devamı

Kandil Dağı'ndaki bombalı saldırı ve ardından gelişmeler, güvenlik birimlerince telsiz konuşmalarından saniye saniye takip edildi.

Türkiye, Altun için nota vermişti

TÜRKİYE, Fransa'da tutuksuz yargılanan ‘PKK'nın kasası’ olarak adlandırılan Rıza Altun'un geçtiğimiz günlerde, Irak'a kaçmasına göz yuman Avusturya'ya nota vermişti. Fransa'dan Avusturya'ya kaçan Altun, güvenlik birimlerince 4 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. 13 Temmuz'da serbest kalan Altun, Viyana'dan Kuzey Irak'a kaçmıştı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de açıklamasında, Interpol tarafından arananan bir teröristin AB üyesi Avusturya'dan uçakla Irak'a gitmesinin kabul edilemez olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

İHTİMAL SENARYOLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!