Karayılan haberi yavaş yavaş doğrulanıyor

Güncelleme Tarihi:

Karayılan haberi yavaş yavaş doğrulanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, büyük eleştiri alan “Murat Karayılan İran tarafından yakalandı” haberine ilişkin olarak, “Haber riskti, yaptık. Ama yavaş yavaş doğru olduğu ortaya çıkıyor” yorumunu yaptı.

Şahin, “Haber keşke yanlış çıksaydı, çünkü tersinden düşününce İran Karayılan’ı yakalıyor, gözaltına alıyor ya da misafir ediyorsa, arkasından da bırakıyorsa başka pazarlıkların olabileceği sanırım herkesin aklına gelir” dedi. Dün gazetecilerle biraraya gelen Şahin, Karayılan’la ilgili haberin, İstanbul Dolmabahçe’de Başbakan Erdoğan’la yapılan bir toplantının bitiminde çalışma arkadaşlarınca kendisine iletildiğini söyledi. Haberin doğruluğunu teyit için istihbarat birimlerinin başındaki isimleri aradığını, onlardan da net bilgi alamadığını kaydeden Şahin, şöyle konuştu: “Bunun üzerine ‘Haberi ucu açık bir şekilde verelim, Karayılan’ın yakalandığı iddia ediliyor’ şeklinde geçelim dedik. Bu bir riskti ve aldık. Sonraki günlerde eleştirilerin ardından yine istihbarat aldık ve İran Devlet Televizyonu Başkanı’ndan Karayılan’ın yakalandığına dair görüntüleri istedik. Başkan, Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirdi. Ertesi gün de büyükelçilikten, görüntülerin kendilerinde bulunmadığına dair telefonu aldık.”
Hanım paraları soruyor
Çalışma süresi boyunca yıpratıldığını savunan Şahin şunları söyledi: “Benim 50 bin dolar maaş aldığım söylendi. Hanım soruyor, paraları kimle yiyorsun, psikolojimiz bozuluyor. Belaltı vuruluyor. Alsam yaşantıma yansımaz mı, 10 ayda villa alırdım ama alıp bir kenara koymadık Allah’a şükür.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!