Karayalçın'dan başkanlık açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Karayalçından başkanlık açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 17:23

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara'nın yeniden atılım yapabilen, iddialı bir kent durumuna gelmesi için “Ankara Birliği” diye adlandırdığı bir birlikteliği inşa etmeye çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

Karayalçın, Avrupa'daki sosyal demokrat ağırlıklı 18 vakıf ve 15 siyasi partinin birleşerek oluşturduğu Avrupa Forumu'nca Hilton Otel'de düzenlenen “AB Üyeliği Yolunda Türkiye” başlıklı yuvarlık masa toplantısında soruları yanıtladı.


Türkiye'nin çok önemli bir seçim sürecine girdiğini, kendilerinin de Ankara'da sonuç alıcı bir arayışın içinde olduklarını ifade eden Karayalçın, şunları söyledi:
“İnşallah bunu başarıyla sonuçlandıracağız. Ankara 15 yılda maalesef çok ihmal edildi, iddialarını maalesef çok büyük ölçüde yitirdi. Tüm hemşehrilerimizin bunu dikkate alacaklarını düşünüyorum. Ankara'da yeni bir dönemin başlaması için, Ankara'nın yeniden atılım yapabilen, iddialı bir kent durumuna gelmesi için 'Ankara Birliği' diye adlandırdığım bir birlikteliği inşa etmeye çalışıyorum. Bunun SHP'si, DSP'si, CHP'si yok. Bu işin ANAVATAN'ı, MHP'si, AK Partisi de yok. Zaten bu işin partisi de yok. Bütün Ankaralıları, AK Partili hemşehrilerim de dahil başkentte kurduğumuz bu Ankara birlikteliğine davet ediyorum. Bu çağrıma olumlu yanıtlar da aldım. Ankara'da yeni bir dönem başlatacağız.”

GÜRBÜZ ÇAPAN'IN TUTUKLULUK HALİ

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın ailesini ve dostlarını dün ziyaret ettiğini hatırlatan Karayalçın, “Tabii ki yargıya saygılıyız. Biz SHP olarak Ergenekon davasında bir yan tutmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Yargıya inanıyoruz, yargıçlarımıza güveniyoruz. Ancak Çapan ile ilgili yargılamaya itirazımız olmamakla birlikte, tutukluluk halinin kaldırılmasını da içtenlikle diliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


Ortada Çapan'ın tutukluluk halinin sürmesini gerektiren bir neden bulunmadığını savunan Karayalçın, “Bu arkadaşımızın sağlık durumunu da dikkate alarak bunu ifade ediyoruz. Umarım bu doğrultuda bir gelişme olur” dedi.

Karayalçın, Çapan'ın Avrupa'dan gelen arkadaşlarına, onun sağlık durumuyla ilgili bilgi verdiğini kaydetti.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

Karayalçın, toplantıda gündeme gelen AB-Türkiye ilişkileriyle ilgili olarak, SHP'nin Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini, bu konuda Dışişleri Bakanlığı döneminde çok önemli çalışmalar yaptığını anlattı.

Haberin Devamı


Ancak Türkiye'nin AB üyeliğinin eşit koşullar altında olması gerektiğini vurgulayan Karayalçın, SHP olarak Türkiye'nin AB üyeliğinde hiçbir kısıtlamayı, çifte standardı kabul etmediklerini belirtti.

Karayalçın, şöyle konuştu:
“Biz, ayrıca Türkiye'ye AB üyeliği dışında başka seçeneklerin gösterilmesini de kesin olarak reddetmekteyiz. Ben içinde bulunduğumuz aşamada hem AB'yi hem AK Parti Hükümetini işten uzak bir tavır içerisinde görüyorum. AB, Türkiye'yi AB üyesi yapacakmış gibi, AK Parti de sanki reformları yapıyormuş gibi görünüyor. AB, Türkiye'nin üyeliğini tarih vererek açıkça dile getirmeli. AK Parti Hükümeti de Avrupa norm ve standartlarının yakalanması için ilerlemeleri kesin olarak yapmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!