Karaya oturan yatta 18 saat mahsur kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Karaya oturan yatta 18 saat mahsur kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 12:02

MUĞLA'nın Milas İlçesi'ne bağlı Ören Beldesi açıklarındaki sığ bölgede, yatlarının karaya oturması sonucu 18 saat mahsur kalan iki turizmci, Sahil Güvenlik ekipleri ve balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bodrum'da otel işletmeciliği yapan 43 yaşındaki Recai Başol, arkadaşı 38 yaşındaki Vedat Özinal'ı da alarak geçen cuma günü öğle saatlerinde, uzun süredir kullanmadığı 12 metrelik tek direkli ‘Başol’ adlı polyester yatı ile Gökova Koyları'nda gezintiye çıktı. Dip tarama cihazı ve telsizi arıza yapan yat, Ören Beldesi açıklarında, kıyıya 1 mil mesafedeki sığ kayalık bölgede karaya oturdu. Hasar görerek su almaya başlayan yat, fırtınanın ve dev dalgalarında etkisiyle batma tehlikesi geçirdi. Kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştıkları yatta 18 saat mahsur kalan Recai Başol ve Vedat Özinal, cep telefonlarından Sahil Güvenlik ekiplerini ve jandarmayı arayarak yardım istedi.

İki turizmcinin yardım çağrısı üzerine Ören Beldesi'nde görevli 57 nolu Sahil Güvenlik botu bölgeye gönderildi. Karaya oturan yat, tesadüfen bölgeden geçen ‘Mehmet Reis’ adlı balıkçı teknesi ve Sahil Güvenlik ekiplerinin 5 saatlik çabası sonucunda kurtarıldı. Su aldığı için motoru da arıza yapan yat, balıkçı teknesine bağlanarak, Ören Limanı'na çekildi.

Haberin Devamı

Yatta mahsur kaldıkları için sıkıntılı anlar yaşadıklarını belirten Başol, “Üç günlük tatil için Gökova Koyları'nda geziye çıkmıştık. Yat uzun süredir kullanılmıyordu. Hem yatı denemeyi hem de tatil yapmayı düşünmüştük. Ancak, dip tarama cihazı ve telsizimiz bozulunca sığ alanda kayalıklara oturduk. Şiddetli yağmur ve fırtınanın geleceğini bildiğimiz için tekneyi terkedemedik. Yardımımıza Sahil Güvenlik ekipleri ve balıkçılar yetişti” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!