Karases'in 'halifelik hayali' mezarda da bitti

Güncelleme Tarihi:

Karasesin halifelik hayali mezarda da bitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 13:16

Almanya'da Türkiye aleyhine yürüttüğü irticai faaliyetlerle tanınan ve "Karases" olarak bilinen Cemalettin Kaplan'ın Erzurum'un Altıntepe Köyü'nde bulunan mezarlığındaki "Müslümanların Halifesi, Emiril Müminin" yazısı mahkeme kararıyla silindi.

Haberin Devamı

Almanya'da 'Anadolu Federe İslam Devleti' kurma ididasıyla faaliyet yürüten Cemalettin Kaplan, 1995 yılı Mayıs ayında Almanya'da öldükten sonra doğum yeri Erzurum'un merkeze bağlı Altıntepe Köyü'ne defnedildi. Burada Kaplan'ın mezarı türbe şeklinde yaptırılırken, mezartaşına ise Arapça harflerle "Müslümanların Halifesi, Emiril Müminin" şeklinde yazı yazdırıldı.

Daha sonra 1998 yılında Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından söz konusu yazının kaldırılması amacıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın ardından Erzurum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılandava sonucunda bir süre önce, mahkeme kararıyla mezar taşında Arapça harflerle yazılı bulunan "Müslümanların Halifesi, Emiril Müminin" ibaresi "Tekke ve Zaviyeler Kanunu"na aykırı olduğu gerekçesiyle üzeri beyaz boyayla kapatıldı. Kaplan'ın türbe şeklinde yaptırılan mezarlığında sadece Arapça harflerle yazılı doğum tarihi ve adı kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!