Kararname krizine gece yarısı çözüm arayışı

Güncelleme Tarihi:

Kararname krizine gece yarısı çözüm arayışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 00:00

Hakim ve savcı kararnamesinde çözüme doğru adım atıldı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir hafta aradan sonra Müsteşar Ahmet Kahraman’ı da yanına alarak, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) toplantısına katıldı. Dün gece geç saatlere kadar çalışan HSYK’nın krize neden olan kararnameyi sonuçlandırarak bugün açıklanması bekleniyor.
HSYK’nın dünkü toplantısı yine yoğun bir trafiğe neden oldu. Kurul sabah Hakimevi’nde saat 10.00’da yargı organlarından seçilmiş beş üyesiyle toplandı. Toplantıya saat 11.50’de Bakan Ergin de katıldı. Ergin ile HSYK’nın seçilmiş beş üyesinin toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Çözüme doğru

Ergin’in toplantıdan ayrılması yine uzlaşmaya varılamadığı yorumlarına neden oldu. Bakan Ergin, sürpriz şekilde saat 17.20’de bu kez Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman’ı da yanına alarak yeniden Hakimevi’ne döndü. Böylece Kurul, günler sonra ilk kez tam kadro resmi toplantıya başlamış oldu. Bu gelişme, yargı çevrelerinde krizin aşıldığı ve kararnamenin sonuçlandırılması için çalışıldığı yorumlarına neden oldu. Resmi toplantı sürerken saat 19.20’de bakanlık bürokratları da toplantıya katıldı. Bürokratlar, kararnamedeki tartışmalı isimlerle ilgili olarak Kurul’a bilgi sundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!