Karaoğlan’la buluştu... Rahşan Ecevit vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Karaoğlan’la buluştu... Rahşan Ecevit vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2020 08:00

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi, Türkiye siyasi hayatının önemli isimlerinden, ressam ve yazar Rahşan Ecevit dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü Ankara GATA’da 97 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ESKİ Başbakanlardan rahmetli Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit 97 yaşında hayatını kaybetti. 26 Aralık 2019’da GATA’da tedavi altına alınan Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün akşam saat 21.10’da hayata gözlerini yumdu.

ÖNEMLİ KADIN FİGÜRÜ

Ecevit ailesine yakınlığıyla bilinen eski CHP milletvekili ve genel başkan yardımcısı Emrehan Halıcı da vefat haberini Twitter hesabından duyurarak, “Halkın ve emeğin yılmaz savunucusu, değerli büyüğümüz Rahşan Ecevit’i kaybettik. Acımız büyüktür” dedi.

Türk siyasetinde kadın figürü olarak önemli bir yer edinen Rahşan Ecevit, 1923 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunu olan Rahşan Ecevit, eşi eski Başbakan Bülent Ecevit ile 1946 yılında dünya evine girdi. Eşi Bülent Ecevit’le birlikte Türk siyasetinde iz bırakan Rahşan Ecevit, Demokratik Sol Parti ile Demokratik  Sol Halk Partisi’nin kurucusu ve ilk başkanıdır. Demokratik Sol Parti’den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa eden Rahşan Ecevit, 17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi’nin ikinci genel başkanlığına seçildi. 22 Mayıs 2010 tarihindeki 33. CHP kurultayına katılan Rahşan Ecevit, tek başına genel başkan adayı olan ve kazanan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye desteğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Karaoğlan’la buluştu... Rahşan Ecevit vefat etti

“RAHŞAN AFFI”

Rahşan Ecevit, devlete işlenen suçların dışındaki suçlara erteleme ve şartlı salıverme getiren yasa önerisiyle de gündeme gelmişti. 22 Aralık 2000’de çıkarılan asıl adı “Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası” kamuoyunda “Rahşan Affı” adıyla anılmaya başlanmıştı. Cezaevlerinde yer kalmadığı için çıkarılan af yasasının ardından 70 bin kişilik kapasitedeki dolu cezaevlerindeki mahkum sayısı 40 bine kadar düştü. Yasa çıktıktan sonra ilk planda cezaevlerindeki 23 bini aşkın tutuklu ve hükümlü aftan yararlanarak tahliye oldu.

Rahşan Ecevit, siyasi hayatının dışında ressam ve yazar kimliğiyle de tanınıyor. Rahşan Ecevit’in yazdığı “Pülümür’de Aşk” adlı roman, 2002 yılında tiyatroya uyarlandı.

Haberin Devamı

EL ELE BÜYÜTTÜK SEVGİYİ

Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’e adadığı şiiri...

...Birlikte öğrendik seninle
avcumuzda yüreği çarpan
kuşa sevgiyi
gökler gibi sardı dünyayı
yağmur gibi sızdı dünyaya
dünya kadar oldu sevgimiz
elele büyütüp elele derdik
elele derip insana verdik
verdikçe çoğalan sevgimizi...

Karaoğlan’la buluştu... Rahşan Ecevit vefat etti

‘MÜCADELE DOLU YAŞAMI ÖRNEK OLACAK’

  • TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.
  • CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla örnek olacaktır.
  • CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Rahşan Ecevit’in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Rahşanına kavuşan Üçüncü Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’i de saygı ve rahmetle anıyorum.
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.
  • KKTC Başbakanı Ersin Tatar: Tüm ulusumuza, sevenlerine, ailesine başsağlığı diliyorum.

BAKMADAN GEÇME!