Karanfillerle

Güncelleme Tarihi:

Karanfillerle
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 01:28

GAZETECİ yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21’inci yılında, arabasının içinde bombalı suikaste uğradığı Ankara’daki evinin önünde ve yurdun dört bir yanında törenlerle anıldı.

Haberin Devamı

Ankara’daki törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Mumcu’nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, “21 yıl önce katledildi, asıl failleri hâlâ bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu’ydu. Onu her zaman saygıyla anıyoruz” dedi. Daha sonra Kılıçdaroğlu, Baykal ve Mumcu Ailesi ile Faili Meçhuller Anıtı’na çelenk koydu. Mumcu Ailesi ile Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu’nun anıtına karanfillerle mum bıraktı. Akşam saatlerinde Mumcu için Kuğulu Park’tan evinin önüne kadar meşaleli yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar çiçek bırakıp, mum yaktıktan sonra dilek balonu uçurdu. Etkinliğe Özge Mumcu da katıldı. Kadıköy’de de Mumcu için anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’da 24 Ocak 2001’de uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki mezarı başında ve Diyarbakır’da öldürüldüğü yerde düzenlenen törenlerle anıldı. Hendek Şehir Mezarlığı önünde düzenlenen anma törenine katılan eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can Okkan ile kız kardeşi Gülsüm Özger, taziye dileklerini kabul etti. Daha önceki yıllarda düzenlenen anma törenlerinde mezara 4 karanfil bırakan eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can Okkan ile kız kardeşi Gülsüm Özger, bu yıl kızı Sezin’in bebek dünyaya getirmesi nedeniyle 5 karanfil bıraktı. Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde şehit olan Okkan ile polis memurları Atila Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy, saldırının meydana geldiği yerde de anıldı. Anma törenine isimleri Ali Gaffar olan çocuklar da katıldı. Çocuklar, yüzlerine Okkan maskesi takıp, şehitlerin fotoğraflarını taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!