Karamanlis: Telekulak sorumluları yükümlüğü üstlenecek

Güncelleme Tarihi:

Karamanlis: Telekulak sorumluları yükümlüğü üstlenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 15:56

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Yunanistan'ı sarsan telekulak krizi konusunda “hükümetin adalete güveni olduğunu, sorumluların nerede olurlarsa olsunlar, yükümlülüklerini üstleneceklerini” söyledi.

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Yunanistan'ı sarsan telekulak krizi konusunda “hükümetin adalete güveni olduğunu, sorumluların nerede olurlarsa olsunlar, yükümlülüklerini üstleneceklerini” söyledi. Karamanlis, kendisi dahil çok sayıda üst düzey yetkilinin cep telefonlarının kimliği belirsiz şahıs veya şahıslarca 2004 olimpiyatları öncesinden 10 Mart 2005 tarihine kadar dinlendiğinin, 2 Şubat'ta basın tarafından kamuoyuna duyurulmasının ardından patlak veren kriz konusunda bugün ilk açıklamasını yaptı.

Başbakan Karamanlis, tüm Yunan televizyonlarınca canlı yayınlanan açıklamasında, konunun büyük önem taşıdığını belirterek, telekomünikasyon mahremiyetinin güvence altına alınması için, hukukusal alanda halihazırda var olan önlemlerin güçlendirileceğini, kontrollerin sistemli şekilde sürdürüleceğini ve verilecek cezaların ağırlaştırılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

“Hükümetin konuya büyük sorumlulukla yaklaştığını” vurgulayan Karamanlis, konunun parlamentonun ilgili Komisyonu tarafından da inceleneceğini söyledi.

Hükümet sözcüsü Teodoros Rusopulos, Kamu Düzeni Bakanı Yorgo Vulgarakis ve Adalet Bakanı Anastasios Papaliguras, Atina'da yayımlanan Ta Nea gazetesinin telekulak krizini kamuoyuna duyurduğu 2 Şubat'ta ortak basın toplantısı yaparak, olayı doğrulamış ve bu faaliyetin yaklaşık 1 yıl sürdüğünü açıklamıştı.

Dinleme faaliyetinin 10 Mart 2005'te Vodofone adlı şirketin rutin kontrolleri sırasında fark edildiğini ve ilgili makamlara bilgi verildiğini açıklayan bakanlar, bu faaliyetin 2004 Olimpiyatları öncesinden beri sürdüğünün belirlendiğini de kaydetmişlerdi. Söz konusu dinleme faaliyetinin derhal durdurulduğunu, ancak dinleyenlere ulaşılamadığını bildiren bakanlar, adli soruşturmanın sürdüğünü belirtmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!