Karaman Yörüğü Mersin’de birinci

Güncelleme Tarihi:

Karaman Yörüğü Mersin’de birinci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 10:43

MERSİN’de AK Parti 4, CHP 4, MHP 2 ve HDP 1 milletvekili çıkardı. AK Parti 1 Kasım seçimlerinde Mersin’de hem birincilik unvanını CHP’den aldı hem de 7 Haziran’da kaybettiği milletvekilini yeniden kazandı. MHP ve HDP’nin 1’er vekilliği kaybetmesi sürpriz oldu.

Haberin Devamı

Birinci sıradan ‘konuk aday’ gösterilen Karamanlı eski Bakan Lütfi Elvan, AK Parti’nin bu başarısında en büyük pay sahibi oldu. ‘Yörük çocuğu’ Elvan’ın, havaalanı, hızlı tren, sekiz şeritli yol, turizm projesi vaatleri oy getirdi. Yeterli devlet yatırımlarını alamayan Mersin, ‘yatırım istiyoruz’ dedi. Başarıda bir diğer etken de, esnaf kesiminde sevilen tantunici Hacı Özkan’ın 4’ncü sıradan aday gösterilmesi oldu. BAZI SANDIKLAR YENİDEN SAYILACAKCHP de AK Parti gibi hem oyunu hem de milletvekili sayısını artırdı.

Ancak aldığı son milletvekilliği için HDP’nin ‘98 oyla kaybettik’ itirazıyla bazı sandıklar yeniden sayılacak. Kontenjan tercihini bu seçimde rafa kaldırarak ön seçimde çıkan listeyi sahaya süren CHP’de, belediye başkanlığına aday gösterilmeyen  Serdal Kuyucuoğlu, bu kez 4’ncü sırada milletvekili seçildi.Büyükşehir Belediyesi’ni elinde bulunduran MHP’nin oyları 3 puan geriledi, 1 de milletvekili kaybetti. Bu partinin yerel yönetimler eliyle yaptığı yatırım ve açılışlar ‘dramatik’ olarak tanımlanan düşüşü engelleyemedi. Devlet Bahçeli’nin koalisyon kurulmamasına neden olarak gösterilmesi, belediyelerin ‘yanlış politikaları’ düşüşte etkili oldu.HDP, Güneydoğu dışındaki ‘kısmi oy depolarından biri’ olan Mersin’de CHP’lilerden gelen ödünç oyların dönüşüyle 1 milletvekilini kaybetti ve sadece eski AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat’ı Meclis’e gönderebildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!