Karakolda ölü bulunan Özgür intihar etmiş

Güncelleme Tarihi:

Karakolda ölü bulunan Özgür intihar etmiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2001 01:58

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, 23 Ağustos 2001'de karakolun nezarethanesinde ölü bulunan lise öğrencisi 16 yaşındaki Özgür Ünal'ın Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisi sonuçlandı.

Kesin ölüm nedeni ‘‘intihar’’ olarak açıklanırken, cesette herhangi bir darp ve cebir izine rastlanmadığı bildirildi. Otopsi raporunda, olayın ‘‘kendisini asmak suretiyle intihar’’ olduğu bildirildi.

Özgür Ünal, 2 kadına sarkıntılık ettiği ve kapkaç olayına karıştığı iddiasıyla aranırken, polis tarafından 23 Ağustos 2001 tarihinde Edremit Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmişti. Ünal, ertesi gün nezarethanede ölü bulunmuş, polis gencin intihar ettiğini açıklamıştı. Baba Osman Ünal ise oğlunun ‘‘karakolda gördüğü kötü muamele’’ sonucu öldüğünü iddia etmişti.

Bu iddialar üzerine olay günü Emniyet Müdürlüğü'nde nöbetçi olarak görevli polis memurları hakkında açılan davada, mahkeme heyeti, Ünal'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan görüş istemişti.

Edremit Kaymakamı Hasan Bağcı, konunun adliyeye intikal ettiğini belirterek, ‘Polisimiz boşuna zan altında bırakıldı’’ dedi.

İzmir Baro Başkanı Noyan Özkan ise Edremit Cumhuriyet Savcısı İbrahim Can Demirciğlu‘nun kısa süre önce başka ile tayin edildiğine dikkat çekerek, ‘‘Dosyayı yürüten cumhuriyet savcısının tayin sebebinin bu olayla ilgili olup olmadığını incelemek gerekir. Genç, intihar etse dahi, kamu yöneticilerinin suçu var. Temel prensip, devletin güvencesinde olan kişilerin o güvenceden yararlanabilmesidir. Kamu kuruluşuna sağ giren bir kişinin ölü olarak çıkmasını kabullenemeyiz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!