Karakola gitti, duvara kafa attı

Güncelleme Tarihi:

Karakola gitti, duvara kafa attı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 00:00

Hakkında çok sayıda soruşturma yürütülen Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demircioğlu, bu kez karakolda da olay çıkardı. Demircioğlu, istediği gibi tutanak tutulmayınca duvarları yumruklayıp, kafa attı. Sonra da sinir krizi geçirip bayıldı.

KADIN arkadaşı için nüfuz kullanmak, mezat salonunda ihalelere katılanlardan para talep etmek, trafikte kavga ettiği baba oğulu tutuklatmak, kadın arkadaşının kiracısını dövmekten karakolluk olan ve hakkında çok sayıda soruşturma yürütülen Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demircioğlu bu kez karakolda olay çıkardı. Demircioğlu, kadın arkadaşı Nevin Karakütük’ün borçlusu olan Serdar Uslu’ya icra takibi yaptırdı.

İCRAYA KENDİSİ GİTTİ

İddiaya göre, görevi olmadığı halde icra memurlarıyla birlikte Uslu’nun evine giden Demircioğlu, burada nüfuzunu kullanarak Uslu’yu, borcunu ödememesi durumunda eşyaları kaldıracaklarını aynı zamanda adliyelerde süründüreceğini söyleyerek korkuttu. Uslu, yakınlarından temin ettiği 5 bin YTL’yi savcıya teslim etti. Ancak senedini isteyen Uslu’ya Demircioğlu, ’Yanımda değil sonra gel yanıma veririm’ diyerek ayrıldı. Uslu, bir türlü senedini alamadı. Geçen cuma günü, senedi vereceğini söyleyen Demircioğlu, Uslu ile Kocatepe Camii önünde, öğle saatlerinde randevulaştı.

TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Buluşma yerine önceden giden Demircioğlu, burada devriye gezen polis otomobilini durdurarak, "Ben Cumhuriyet savcısıyım birazdan yanıma gelecek olan şahıs beni tehdit ediyor, işlem yapmanızı istiyorum" dedi. Polisler durumu amirlerine bildirip onay alarak Demircioğlu’nun kimlik kontrolünü yaptı. Gerçekten savcı olduğu anlaşılınca Serdar Uslu beklenmeye başladı. Uslu, buluşma noktasına gelince, savcıyı tehdit ettiği iddiasıyla karakola davet edildi.

Taraflar Çankaya Merkez Karakolu’na götürüldü. Savcı, kendisinin tehdit edildiğini belirterek, bu yönde tutanak tutulmasını istedi. Ancak Uslu ifadesinde, savcının yalan söylediğini, sadece parasını ödediği halde senedini bir türlü alamadığını belirterek, Demircioğlu’ndan şikayetçi oldu.

SAKİNLEŞTİRİCİ YAPILDI

Savcı Demircioğlu, Uslu’nun şikayetlerinin tutanaklara geçirildiğini ve istediği gibi tutanak tutulmadığını farkedince sinirlendi. Önce karakoldaki polislerle tartışan Demircioğlu, daha sonra koridora çıkıp duvarları yumrukladı. Öfkesine hákim olamayan Demircioğlu kafasını duvarlara vurmaya başlayınca polisler müdahale etti. Demircioğlu bu sırada sinir krizi geçirip bayıldı. Demircioğlu için Numune Hastanesi’nden ambulans çağrıldı. Karakola gelen ambulanstaki doktor, Demircioğlu’na müdahalede bulunup sakinleştirici iğne yaptı. Sakinleşen Demircioğlu daha sonra evine gönderildi. Karakoldaki olay, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilince, Demircioğlu hakkında yeni bir soruşturma daha açıldı.

Vukuatları bitmek bitmiyor

İbrahim Demircioğlu’nun hakkındaki suçlamalardan bazıları şöyle:

Konya icra mahkemesinde kadın arkadaşının davasını izlemeye gitmek, mahkeme hakimi ile tartışmak.

Ankara Adliye Sarayı Mezat salonunda ihalelere katılmak, bazı katılımcımlardan ihaleden çekilme karşılığı para talep etmek.

Trafik yüzünden kavga ettiği kişileri tutuklatmak.

Kadın arkadaşından 400 YTL depozitosunu isteyen eski kiracının kaşını patlatmak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!