'Karakol kaçıncı kez basıldı, niye tedbir alınmıyor'

Güncelleme Tarihi:

Karakol kaçıncı kez basıldı, niye tedbir alınmıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 13:13

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın (39) babası Nurettin Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a "Bu karakol kaçıncı kez basıldı, niye tedbir alınamıyor?" diye sordu. Bakan Akdağ soru karşısında sessiz kaldı.

Haberin Devamı

Aşkale'nin Hacımahmut Köyü'nde dünyaya gelen şehit Jandarma Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın cenaze törenine katılmak üzere bugün saat 11.00'de THY'ye ait uçakla Ankara'dan Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliğe geçti. Vilayet girişinde ağlayan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın amcasının oğlu Yavuz Yıldırım'a sarılan Bakan Akdağ, "Allah sabır versin, başımız sağolsun" dedi.

 

Bakan Akdağ daha sonra Vali Vekili Gürkan Polat'ın makamında şehit babası Nurettin Yıldırım ile biraraya geldi. Devletin tüm kurumlarıyla terörle mücadalesini sürdürdüğünü anımsatan Bakan Akdağ, "Bu canilerle, bu gözü dönmüş vatan düşmanlarıyla mücadalemiz devam edecek. Şehrimizin 251'inci şehidini uğurluyacağız. Şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabırlar istiyoruz. Şehit olan kardeşlerimiz Allah katında çok yüksek bir mertebeye eriştiler. Bunu biliyoruz ve böyle durumlarda acımızı bir nebze olsun hafifleten de budur. Vatan toprağını, sınırlarımızı savunurken yüce bir mertebeye ulaştılar" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

"Vatanımız, milletimiz sağolsun" diye söze giren ve İzmir'de yaşayan 63 yaşındaki şehit babası Nurettin Yıldırım, sorgular biçimde kısa bir konuşma yaptı. Eşini yıllar önce kaybeden Nurettin Yıldırım, şehit olan oğlunun acısıyla şunları söyledi: "Ne yapalım, artık geri getirmemiz, diriltmemiz mümkün değil. Biraz ihmal mi var? Nasıl oluyorsa bu karakol, kaçıncı kez basıldı? Niye tedbir alınamıyor? Birşey diyemiyorum yani."

 

Åžehit olan 10 yıllık Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Cahit Yıldırım'ın eÅŸi Nur Yıldırım ve çocukları Furkan (2), Nazlıcan (4) ve Senasu Yıldırım (8),ÂKırklareli'nde oturuyor. Uzman ÇavuÅŸ Yıldırım, Hakkari'de geçici görevle bulunuyordu. Â

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!