Karakoç, son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Karakoç, son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 15:17

Tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün vefat eden yazar-şair Abdürrahim Karakoç için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

TEDAVİ gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün vefat eden yazar ve şair Abdürrahim Karakoç için Ankara Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Evli ve 3 çocuk babası Karakoç’un kızı Mihriban Karasioğlu, cenaze namazı için gelenlerin taziye ve başsağlığı dileklerini kabul ederken, gözyaşlarına hakim olamadı.

ABRÜRRAHİM KARAKOÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

Törene, Karakoç’un ailesinden kendisi gibi şair ve yazar ağabeyi Bahattin, kardeşleri Nafiz, Ertuğrul ve Osman, kızı Mihriban Karasioğlu, oğulları Enderhan ve Türkislam, eşi Pakize, yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, bazı şair ve yazarlar ile sevenleri katıldı.

/images/100/0x0/55eb1ce9f018fbb8f8abeff3

Haberin Devamı

Şair Cemal Safi, Karakoç’a yazdığı ’Nasıl ağıt yakalım dinlerken ’Mihriban’ı/Derdimizi dökecek kafiye mi bıraktın?/Hece veznine aşık ettiğin gariban/Teselli etsin diye Safi’ye mi bıraktın’ şeklindeki dörtlüğü tabutun üzerine bıraktı.

Cenaze namazı, cuma namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. Görmez, kültür ve edebiyat dünyasının önemli bir isminin ebediyete uğurlandığını belirterek, Karakoç’un hoş bir seda bıraktığını bildirdi.

Karakoç’un naaşı tekbirlerle cenaze aracına taşınarak, defnedilmek üzere Bağlum’daki Abdülhakim Arvasi Türbesi’ne götürüldü.

Karakoç’un kızı Mihriban Karasioğlu, bazı yakınlarının babasının Tacettin Dergahı’na defnetmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile irtibata geçildiğini, ancak burada yer olmadığı için Erdoğan’ın Abdülhakim Arvasi Türbesi’nin bulunduğu alandan yer bulmak için yardımcı olduğunu açıkladı.

Karakoç, son yolculuğuna uğurlandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!