Karakış esareti

Güncelleme Tarihi:

Karakış esareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 01:42

Yunanistan'dan Türkiye'ye giriş yapan 400'ü aşkın araç, İpsala ve Keşan'da bekletiliyor. Bölgedeki kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Karayolları ekipleri, anayolları ulaşıma açık tutmak için büyük mücadele veriyor.

Ağır kış şartları yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürürken, Türkiye Yunanistan sınırında 400'ün üzerinde araç İpsala ve Keşan'da bekliyor.

Trakya'da kar yağışı durdu, ancak yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. TEM Otoyolu'nun kapalı olan Saray-Çorlu arası önceki geceden itibaren açıldı.

TEM AÇILDI

Edirne-İstanbul arasındaki otoyolda ulaşım sağlanmaya başladı. Edirne'nin Uzunköprü-Meriç, Keşan-İpsala, Keşan-Enez, Tekirdağ'ın Malkara-Hayrabolu, Hayrabolu-Tekirdağ, Malkara-Şarköy, Malkara-Uzunköprü, Kırklareli'nin Vize-Kıyıköy yolları ulaşıma kapalı bulunuyor.

Türkiye'den Yunanistan'a çıkış yapacak araçlar ise Keşan'da bekletiliyor.

Yetkililer kar yüzünden iki noktada bekletilen araç sayısının 400'ü aştığını bildirdi.

KAR 2 METREYİ BULDU

Karayolları ekipleri, Keşan-İpsala Karayolu'nda çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, ‘‘İki metreyi aşan kar var, bu yüzden çalışmalar zor şartlar altında sürüyor’’ dedi.

Bu arada Kırklareli'nin Demirköy, Kofcaz, Vize’de 30'u aşkın köye

üç günden bu yana elektrik verilemiyor.

YOĞUN KAR

Batı bölgelerinde ulaşım ve yaşamı felce uğratan karakış Van, Hakkari ve Bitlis'te de etkili olmaya başladı. Bölgede hava sıcaklığı 7 derece düşerken, yoğun kar yağışı sonucu Van, Hakkari ve Bitlis'te 490 köyün yolu kapandı.

Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede Van-Bahçesaray, Şemdinli-Derecik ve Yüksekova-Dağlıca karayolu dışında kapalı yol bulunmadığını; Van-Hakkari karayolunun Güzeldere ve Van-Bitlis karayolunun da Kuzgunkıran geçitlerinde kar ve tipi nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandığını belirtti.

ULAŞIM YOK

Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan'da önceki gece yağan kar ile birlikte yolu ulaşıma kapanan, köy sayısının tekrar 2000'e çıktığını bildirdiler.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimini 2 gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle 2 bin 83 köy yolu tamamen ulaşıma kapandı.

Karayolları 41'inci Şube Şefliği, yoğun kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolu ve Bolu Dağı geçişinde 4 bin ton tuz kullandı. Bolu'da yaklaşık 20 gündür devam eden kar yağışının devlete maliyeti ise personel giderleri dahil 180 milyar lira.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!