Karadenizli’ye hayranım

Güncelleme Tarihi:

Karadenizli’ye hayranım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Karadeniz gezisini sürdüren KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ‘‘Karadeniz'de olmak bana farklı bir duygu veriyor. Her zaman bu yöre insanına hayran olmuşumdur’’ dedi.

Ordu'nun Mesudiye İlçesi'nde önceki gün yapılan kurultaya katıldıktan sonra, Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi ile birlikte dün Giresun'a geçen Denktaş, Karadeniz insanına hayran olduğunu söyledi. 1958 yılında Kıbrıs'a gizli silah sevkiyatı yaptıklarında geminin kaptanının Karadenizli olduğunu hatırlatan Denktaş, ‘‘İngilizler onları yakaladığı zaman ben onların avukatlığını yapmıştım. Bu bölgede olmak bana çok farklı bir duygu veriyor’’ dedi.

Kıbrıs'taki son gelişmeleri de değerlendiren Denktaş, ABD'nin Kıbrıs'a yaklaşımıyla ilgili, ‘‘KKTC vardır. Anavatanımız üzerimize kanat germiştir. Sayın Demirel'in, ‘Kıbrıs'a dokunan bize dokunmuş sayılır' lafı da bizim en büyük güvencemizdir’’ dedi.

Türk cumhuriyetlerinin KKTC’ye yeterince destek vermediğinden yakınan Denktaş, ‘‘Kardeş ülkelerin bize yeterince destek vermediklerini, kardeşçe anlatacağız. Zaman içerisinde birbirlerinden uzak kalan kardeşlerin yakınlaşması zordur. Kardeşlerimizle yakınlaşmamız zor olsa da bunu başaracağız. Ve onlarla olan ilişkilerimizi daha samimi bir şekle sokacağız. Anavatan ile el ele vererek KKTC'yi yaşatmak bizim görevimizdir’’ dedi.

<>

MESUDİYE Kurultayı'nı değerlendiren Oktay Ekşi, bu yıl dokuzuncusu yapılan kurultayı Rauf Denktaş'ın onurlandırmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Mesudiye'nin sorunlarına çözüm arandığını anlatan Ekşi,

‘‘Mesudiye halkı sorunlarını ve çözüm yollarını tartışıyor. Herkesin katılabildiği kurultayda her konu özgürce tartışılıyor. Mesudiye'nin yol meselesi Halil Rıfat Paşa'nın Sıvas Valisi olduğu 1896 yılından beri yani 103 yıldır çözümlenememiş. Halil Rıfat Paşa Sıvas'tan Ordu'ya kadar yolu yapmış. Cumhuriyet ise o yolun üzerine maalesef bir şey koyamadı. Bu yüzden Mesudiyeliler bu Kurultay'da çözümleri demokratik bir şekilde, hakların davacısı olarak arıyor ve amacına ulaşıyor. Sadece yol değil, Mesudiye'nin kalkınmasına yönelik projeler de kurultayda tartışılıyor. 15 yıl sonra burası Türkiye'nin en güzel, refaha ulaşmış, uygar bir ilçesi olarak parmakla gösterilecektir. Türkiye'nin hiçbir yöresinde böyle bir tabloyu örnek olarak bulmanız mümkün değil.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!