Karadeniz'de tufan

Güncelleme Tarihi:

Karadenizde tufan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

On metrelik dev dalgalar Trabzon, Rize, Samsun ve Giresun sahillerine büyük zarar verdi, 1 kişi kayboldu

TRABZON

Karadeniz Bölgesi'nde dün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında başlayan fırtına ile oluşan dalgalar, sahilden geçen karayollarının taş ve kayalarla kaplanmasına neden oldu. Trabzon'un Araklı, Of ve Sürmene ilçeleri arasındaki karayolu, zaman zaman ulaşıma kapandı. Azgın dalgalar, Trabzon Limanı'ndaki mendireğin ucunda bulunan feneri de parçaladı. Trabzon Belediyesi'nin sahile çöp döktüğü alanı tahrip eden dalgaların taşıdığı çöpler, tüm bölgeye yayıldı.

GİRESUN

Giresun'da da dalgalar büyük hasara yol açtı. Gemilerçekeği Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında bulunan kayığını kurtarmak isteyen 39 yaşındaki 3 çocuk babası Ahmet Kurt, azgın dalgalar arasında kayboldu. Giresun'daki 3 balıkçı barınağındaki çok sayıda kayık tahrip oldu. Liman sahasında bulunan TMO'ya ait 2 boş silo duvarları büyük hasar gördü. Liman mendireğinin su üstü bölümündeki yığma taşlar da 3 ayrı yerden dalgalar tarafından sürüklendi. Giresun il merkezinden geçen karayolu ulaşıma kapandı, liman sahasındaki çok sayıda işyeri sular altında kaldı.

RİZE

Yüksekliği zaman zaman 10 metreye ulaşan dalgalar Rize'de de büyük hasara yol açtı. İl merkezindeki işyerlerini su bastı, kayıklar tahrip oldu. Rusya'nın Sochi kentine gitmek için Trabzon'dan ayrılan Gürgentur Feribotu, fırtına nedeniyle yan yatarak batma tehlikesi geçirince Rize Limanı'na sığındı. Ayrıca limanda, mendireğe bağlı bulunan Finlandiya bandıralı Keizsborg adlı gemi batma tehlikesi geçirdi.

SAMSUN

Büyükyehir Belediyesi tarafından Deniz İşletmeleri'nden satın alınan ve Baruthane mevkiindeki dolgu sahasında bulunan yapay gölde geçen yıldan itibaren disko, kafeterya ve restoran olarak hizmet vermeye başlayan Yalova gemisi batma tehlikesi geçirdi. Sabaha karşı fırtına sonucu oluşan dev dalgalar, geminin tüm halatlarını kopardı.

Açığa sürüklenen gemideki birçok eşyanın sarsıntı nedeniyle kullanılamaz hale geldiği, maddi hasarın yaklaşık 1 milyar lira olduğu öğrenildi. Yalova gemisi dün saat 13.00'de, itfaiye ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan gelen ekipler tarafından güçlükle barınağa çekilebildi. Bu sırada şiddetli dalgalar nedeniyle barınak çevresindeki kaldırımlar, elektrik direkleri büyük hasar gördü.

Bolu Dağı açıldı

Önceki gün saat 16.00'da kar yağışı yüzünden kapanan Bolu Dağı trafiğe dün saat 02.00'de açıldı. Bulundukları yerleşim merkezlerinde konaklamak zorunda kalan araçların Bolu Dağı'nda, zincir takarak kontrollü bir şekilde geçişlerine izin veriliyor.

Metoeroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sabah yapılan ölçümlerde Kartalkaya'da 170, Bolu Dağı ve Abant'ta 120, kent merkezinde de 63 santim kar kalınlığı olduğunu belirlediler. Bolu'da Seben ve Kıbrıscık ilçe yolları ile 795 köye ulaşım sağlanamıyor. Kentin bazı bölümlerine de elektrik verilmiyor. Dünkü kar yağışı nedeniyle köylerine ulaşamayan 191 öğrenci çeşitli yerlerde misafir ediliyor. Dün akşam tipi sırasında Yeniçağa İlçesi'nde kaybolan 3 çocuk ile Kıbrıscık İlçesi'nde kaybolan 3 vatandaşın sağ olarak bulundular.

İÇ ANADOLU

Kayseri, Kırşehir, Sivas ve Nevşehir'de önceki gün öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı felç etti. Erciyes Dağı'nda kar kalınlığı 2 metre 30 santimi buldu. Şehir merkezinde ise kar kalınlığı 17 santim olarak ölçüldü. Kayseri-Malatya karayolu da bu sabah trafiğe kapandı. Sivas-Erzincan karayolu, yeniden ulaşıma kapandı. Kar yağışı Ankara-İzmir tren seferlerini aksattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!