Karadeniz'de dev dalgalar

Güncelleme Tarihi:

Karadenizde dev dalgalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2007 11:26

Batı Karadeniz'de sağanak yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

DEV DALGALARIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Sabah saatlerinde sağanak yağış sonrası etkisini artıran fırtına nedeniyle Düzce'nin Akçakoca ilçesinde avlanmaya çıkamayan balıkçılar geri dönerek, balıkçı barınaklarına sığındı.

Akçakoca Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hızı saatte 30-40 kilometreye ulaşan fırtınanın etkisini akşam saatlerine kadar etkisin sürdüreceğini kaydetti.

Bu arada, fırtına nedeniyle denizdeki dalga boyunun 5 metreye ulaştığı bildirildi.

Öte yandan, Akçakoca'da yağış sonrası bazı evlerin bodrum katlarını su bastı.

ZONGULDAK'TA DEV DALGALAR

Zonguldak'ta gece başlayan sağanak yağış ve fırtına yaşamı olumsuz etkilerken, sahildeki bazı sandallar battı. Karadeniz'de yükselen dalgaların boyu zaman zaman 4 metreyi aştı.

Zonguldak'ta etkisini sürdüren sağanak yağmur ve zaman zaman etkili olan fırtına günlük yaşamı etkiledi. Kozlu Beldesi'nde yapımı süren mendirekte bulunan bazı sandallar fırtına nedeniyle batarken, sandallarını kurtarmaya çalışan balıkçılar zor anlar yaşadı. Kozlu Sahil Yolu ise boyu 4 metreyi aşan dalgaların getirdiği molozlarla doldu. Liman Arkası Mevkii'ndeki balıkçılar şiddetli fırtına ve dalgalar nedeniyle balık ağlarını toplamakta güçlük çekti. Zonguldak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saat içinde metrekareye 58.4 kilogram yağış düştüğünü bildirirken, Karadeniz’de bu akşam da fırtına beklendiği uyarısında bulundu. Sağanak yağışın salı gününe kadar etkili olacağı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!