Karadeniz'de av

Güncelleme Tarihi:

Karadenizde av
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK ve TİKKO dahil, pekçok örgütün üs haline getirdiği Karadeniz kırsalı 20 bin askerin katıldığı bir operasyonla didik didik taranıyor. 3 terörist öldürüldü, 40 yakın depo ele geçirildi. Sığınaklarda ele geçirilen fotoğraflardan örgütlerin işbirliği içinde oldukları anlaşıldı.

Güvenlik güçleri, son günlerdeki hain saldırıların ardından, özellikle Karadeniz kırsalını üs haline getiren yasadışı örgütlere karşı büyük bir askeri harekát başlattı. 20 bin askerin katıldığı Tokat, Sıvas, Çorum kırsalında yapılan askeri harekátı Hürriyet adım adım izlerken, operasyonlar sırasında üç terörist öldürüldü. Çankırı Valisi'ne yapılan bombalı eylemle ilgisi olduğu tesbit edilen iki TİKKO'cu ise sağ olarak yakalanıp sorgulanmak üzere Ankara'ya gönderildi, çok sayıda kişi yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. TİKKO, DHKP-C (DEV-SOL), PKK, TKP-ML örgütlerinin üs haline getirdikleri ormanlık kesimlerde, 40'a yakın depo bulundu. Yapılan aramalarda çok sayıda C-4 tipi bomba, iki adet Alman malı uzaktan kumanda aleti, Kalaşnikof silah, ve örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Sığınaklarda ele geçirilen fotoğraflardan, örgüt elemanlarının çoğunluğunun kadın oluşu dikkat çekerken, TİKKO, DHKP-C ve PKK'nın lider konumunda olan örgüt elamanlarının da birbirleriyle samimi oldukları ve kol kola fotoğraf çektirdikleri görüldü. Örgütlerin birbirlerine destek verdikleri belirlendi.

TİKKO'CUYA TATBİKAT

Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e geçen cuma günü bombalı saldırıyı gerçekleştiren TKP/ML- TİKKO mensubu teröristlerden Kemal Ertürk'e dün sabah olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Saldırıdan iki gün sonra Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde yol kontrolu sırasında yakalanan Kemal Ertürk'ün, Ankara'da uzman ekiplerce sorgulaması tamamlandı. Dün sabaha karşı çok sıkı güvenli önlemi altında Çankırı'ya getirilen Ertürk'e, saat 05.30'dan itibaren, Vali Çevik'in makam otomobilinin saldırıya uğradığı Cumhuriyet Mahallesi, Mektepler Sokak'ta tatbikat yaptırıldı. Sadece sabah namazı için camiye gidenlerin farkına vardığı tatbikat sırasında terörist Kemal Ertürk, 3 kişinin ölümü, aralarında Vali Çevik'in de bulunduğu 8 kişinin yaralanması ve milyarlarca lira madi hasarla sonuçlanan saldırıyı tüm ayrıntısıyla anlattı.

Kemal Ertürk'ün yanı sıra, Tokat'ta gözaltına alınarak Ankara'ya götürülen Lale Açık adlı TİKKO'cunun da tatbikat sırasında hazır bulunduğu belirtildi.

Sohbet çizmeyi aştı...

Karadenizin kırsal bölgelerinde yasadışı örgüt operasyonları yapan Mehmetçik, aynı zamanda sivillere de şevkatini gösteriyor. Mehmetçiğin

özellikle çocuklarla arasından su

sızmıyor. El ele yürüyorlar, sohbet ediyorlar, gülüyorlar... Hatta iş çizmelerin nasıl giyilmesi gerektiğine kadar bile gidiyor...

Hürriyet adım adım izledi

Yaklaşık 20 bin askerin katıldığı harekatı Hürriyet muhabiri Nurettin Kurt adım adım izleyip Mehmetçik ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Operasyonun karlı bölgeleri için özel kamufle kıyafetli komandolar görev yapıyor. Teröristlerin sığınak ve üzerlerinde çıkan fotoğraflarda gencecik kızların çoğunlukta olması dikkat çekiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!