Karadeniz onu vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz onu vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tekne faciasında bulunan ceset sayısı 37 oldu. Dünkü arama çalışmalarında 2 ceset daha balıkçı ağlarına takıldı. Kayıp listesinde geriye sadece 20 yaşındaki Gönül Yanık kaldı.

TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi'nde geçen cumartesi günü meydana gelen tekne faciasında kaybolanlardan ikisinin daha cesedi bulundu. Faciada ölü sayısı 37'ye çıkarken, kayıp listesinde sadece 20 yaşındaki Gönül Yanık kaldı.

Sahil Güvenlik ekipleri botlarla bölgede araştırma yaparken, 7 balıkçı teknesi de dip trolü ve yüzey taraması yaptı. Öğleden sonra kayıplardan 2 çocuk babası Ali Çoban ve Mehmet Alkurt'un cesetleri ağlara takıldı. Akşam güneş batıncaya kadar süren çalışmalarda kayıp Gönül Yanık'ın cesedi bulunamayınca arama çalışmalarına son verildi. Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan balıkçılar, yetkililerin arama çalışmalarında yetersiz kaldığını ileri sürdü. İlk günden bu yana arama ve kurtarma çalışmalarının gereği gibi yapılmadığını ileri süren balıkçılar, ‘‘Neredeyse 3 gün aç susuz ceset aradık. Denizden çıkarılan cesetlerin tamamını biz bulduk. Ancak sadece siyaset uğruna bu çalışma başkalarına mal edildi’’ diye sitemde bulundular.

BEŞİKDÜZÜ'NE 50 MİLYAR LİRA

Başbakan Bülent Ecevit, dün Meclis'te yaptığı konuşmada Beşikdüzü'ndeki faciaya benzer olayların engellenmesi için tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Bölgeye, öncelikle felaketten zarar görenlere verilmek üzere 50 milyar lira gönderildiğini anımsatan Ecevit, kurtarma çalışmalarına katılan balıkçı ve diğer vatandaşların giderlerinin de karşılanması için gerekli katkının yapılacağını bildirdi. Ecevit, ilgili bakanlıkların da bu tür olayların tekrar etmemesi için tedbirleri alacağını vurguladı.

Arkadaş mezarı başında

.Beşikdüzü İlköğretim Okulu öğrencileri, cumartesi günü meydana gelen faciada yaşamlarını yitiren arkadaşlarının mezarlarını ziyaret ederek çiçek bıraktı. Öğrenciler ve öğretmenler okulun 3 öğrencisi Burcu Kahya, Mehmet Gören ve Melda Kıran için gözyaşı döktü. 8-C sınıfındaki 38 öğrencinin tamamı, faciada anesi Güllü ve ağabeyi Okan ile boğularak yaşamını yitiren 15 yaşındaki Burcu Kahya'nın mezarı başında toplandı. Annesi ve ağabeyi ile yanyana toprağa verilen Burcu'nun mezarına çiçek koyan öğrenciler, yitirdikleri sınıf arkadaşlarına hıçkırıklarla ağladı. Okul Müdürü Hasan Turan da konuşmasında, ‘‘Hayatını kaybeden öğrencilerimizin hepsi çok başarılıydı. Bu olaydan ders almamız lazım. Olayın temelinde eğitim noksanlığı yatmaktadır. Bundan sonra öğrencilerimizi bu tür olaylara karşı her zaman bilgilendirmeye çalışacağız. Umarım bu olay yaşadığımız son üzüntü olur’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!