Karadeniz’den gemi seferi

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz’den gemi seferi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2004 01:12

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ukrayna gezisinde Türk firmalarının sorunlarının çözümü için girişimlerde bulundu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kucman ve Başbakanı Victor Yanukoviç’le görüşen Erdoğan, Karadeniz’de alıkonulan Sevgin Gemisi ile ilgili adli sürecin işletilmesini istedi.

Erdoğan, Garanti Bankası ile Aygaz’ın karşılaştığı sorunları da masaya getirdi. Erdoğan, Kırım Savaşı’nın 150. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek toplantıya Türkiye’nin katılmayı planladığını belirterek, Sivastopol’da dikilecek savaş anıtıyla ilgili bürokratik işlemlerin bitirilmesini istedi.

Teröre karşı işbirliği

Terör konusuna da değinen Erdoğan, İstanbul’daki intihar saldırılarına dikkat çekerek, ‘Terör Madrid’de zirveye çıktı, Kosova’da bir iç savaş halini aldı. Terörist, dini, milliyeti, ırkı olmayan bir fenomendir. Kimi nerede ve nasıl vuracağı belli olmaz’ dedi. Erdoğan basına kapalı bölümde de terör eylemleri sonrası istihbarat ve emniyet örgütlerinin birbirlerini, bazı bilgileri vermemek veya gizlemekle suçlamak yerine işbirliğine girmesini önerdi. Erdoğan, Ukrayna’dan PKK-KADEK’e karşı etni önlem almasını istedi.

Erdoğan, Türkiye-Ukrayna İş Konseyi toplantısında da Irak’a değinerek, ‘Irak adeta terör gruplarının antrenman alanına dönüştü’ dedi.

Dinyeper’e Türk köprüsü

Cumhurbaşkanı Leonid Kucman, Meclis Başkanı Vlademir Litvin’le de görüşen Erdoğan, Kiev Belediye Başkanı’nın verdiği yemekte, Dinyeper Nehri üzerinde 550 milyon dolara kurulacak olan, ihalesi Türk Enerji Yapı ile Japon IHI konsorsiyumu tarafından kazanılan Podolski köprüsünün finansman işleminin tamamlanması ile ilgili anlaşmaların imzalanmasına tanıklık etti. Ankara Meydanı’nın açılışını da yapan Erdoğan, Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi’nde fahri doktora cübbesi giyip öğrencilere hitap etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!