Karadayı, Çiller'i Yılmaz'a havale etti

Güncelleme Tarihi:

Karadayı, Çilleri Yılmaza havale etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Genelkrmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile Başbakan Mesut Yılmaz'ın görüşmesinde, DYP Lideri Tansu Çiller'in son grup toplantısında hem orduya, hem de hükümete yönelik sert sözleri de gündeme geldi. Karadayı, Çiller'in, ‘‘Türkiye gibi bir ülke, ne onuruyla oynanmış komutanlar tarafından korunabilir, ne de onuru zedelenmiş bir Başbakan tarafından yönetilebilir’’ sözlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Karadayı, Yılmaz'a, ‘‘Bu konuda sizden gerekli duyarlılığı göstermenizi istiyorum’’ dedi.

Yılmaz ise ‘‘Ben sözün muhataplarından biri olarak her zeminde tepkimi ve tavrımı gösteririm. Partili arkadaşlarımız da üzerine düşeni yapar. Ancak aynı duyarlılığı sizin de göstermeniz gerekir’’ karşılığını verdi.

ANAP Genel Sekreteri Erkan Mumcu ise yazılı açıklama yaparak, gecikmeli de olsa Çiller'in sözlerine yanıt verdi. Mumcu açıklamasında, ‘‘Bu çerçevede Çiller'in sözleriyle, komutanların şahsında TSK'yı, Başbakan'ın şahsında sivil otoriteyi rencide eden ve ne demokrasi, ne de demokrasiye sadakat ahlaki ile bağdaşmayan sorumsuz tutumunu, ANAP olarak şiddetle kınıyoruz’’ dedi. Mumcu, Çiller'in onur ve demokrasiden söz etmesinin umut verici bir gelişme olduğunu söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!