Kara teslim olduk

Güncelleme Tarihi:

Kara teslim olduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bölümünde yaşamı altüst etti. Hava, kara ve deniz ulaşımında büyük aksamalar oldu. Bazı bölgelerde okullar tatil edildi.

Trakya'dan iki gün önce yurda giren soğuk hava ve kar yavaş yavaş Doğu'ya kayarken, özellikle Marmara, Batı Karadeniz ve yurdun iç kesimlerini etkiledi. Hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Edirne'de 9, Kırklareli'de 8 ve Tekirdağ'da 4 dereceye kadar düştü. Bazı yerlerde okullar tatil edildi.

Uçaklar alkolle yıkandı

Kar yağışı ulaşımda da aksamalara neden oldu. Şehirlerarası yollarda trafik güçlükle sağlanırken, TEM'in özellikle Trakya kesiminde buzlanma nedeniyle ulaşım zaman zaman durdu. İstanbul'da önceki akşam başlayan kar yağışı kentte yaşamı altüst etti. Buzlanma tehlikesine karşı uçaklarını alkolle yıkayan THY'nin, Ankara bağlantılı Kars, Erzurum ve Sıvas, İstanbul Havayolları'nın da İstanbul-Kars ve İstanbul-Erzurum seferleri kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Uludağ'da kar 50 santim

Bu arada Haliç Köprüsü'nde dün sabaha karşı buzlanan zeminde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı, 10 araç hurda oldu. Karadeniz'de ise fırtına deniz ulaşımını aksattı, Trabzon- Soçi feribot seferleri yapılamadı. Kar yağışı, Uludağ, Kartalkaya ve Erciyes'teki turizmcileri sevindirdi. Kar kalınlığı Uludağ'da 50, Erciyes'te 35 ve Kartalkaya'da 40 santimi geçti.

Ankara-İstanbul hattında tuzlama yok

Türkiye Yol-İş Sendikası üyesi işçiler, Ankara-İstanbul Otoyolu'nun Bolu'ya kadar olan bölümünde meydana gelebilecek olası buzlanma olaylarında tuzlama çalışması yapmayacak. Yol-İş Ankara Şube Başkanı Kemal Yılmaz, Maliye Bakanlığı'nın fazla mesai ücretlerini ödememesi nedeniyle bugünden itibaren fazla mesaiye kalmama ve buzlanma olaylarında tuzlama yapmama kararı aldıklarını açıkladı.

Soğuk ve yağışlı hava yarına kadar sürecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre Türkiye, cuma gününe kadar soğuk havanın etkisi altında kalacak. Gece sıcaklığının, kuvvetli ayaz nedeniyle 10 derece kadar düşeceği tahmin ediliyor. Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün, yarın ise Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kar yağışı bekleniyor. Cumartesi günü ise yurtta yağış beklenmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!