'Kara Sesçilere' sağlık kontrolü

Güncelleme Tarihi:

Kara Sesçilere sağlık kontrolü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 11:09

Konya'da, İslami Cemiyet ve Cemaatleri Birliği'ne (İCCB) yakın olduğu öne sürülen gruba düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 68 kişi Konya Numune Hastanesi'nde sağlık muayenesinden geçirildi.

Haberin Devamı

Dün sabaha karşı düzenlenen operasyonda yakalanan 71 kişiden 68'i geniş güvenlik önlemleri altında sağlık muayenesi için bu sabah Konya Numune Hastanesi'ne getirildi.

Grubun lideri olduğu öne sürülen Ö.K hastaneye girerken gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak, “Bugünün 28 Şubat olduğun unutmayın” dedi.

Yaklaşık 1.5 saat süren muayene işlemlerinin ardından 68 şüpheli tekrar sorgularının yapıldığı Lalebahçe semtindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yaşı küçük olan 3 şüphelinin sağlık muayenelerinin daha sonra yapılacağı öğrenildi. Gözaltındakilerin perşembe günü Adliye'ye sevk edileceği bildirildi.

HIRSIZLIK YAPTIKLARI İDDİASI

Cemalettin Kaplan'ın Almanya'da kurduğu İCCB'den görüş farklılığı nedeniyle ayrılan grubun yeniden yapılanma sürecinde olduğu, yaşadıkları maddi sıkıntıları aşmak ve gruba yeni üyeler kazandırılabilmek için hırsızlık yaptıkları öne sürüldü.

Haberin Devamı

Yakalananların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda çalıntı malla örgüte ait yasadışı dokümanların ele geçirildiği öğrenildi.

Bazı grup üyelerinin askere gitmek istemedikleri, T.C kimliğini de zorunlu olmadıkça üzerlerinde taşımadıkları ileri sürüldü.

Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, Konya merkez İlçe Meram ağırlıklı olmak üzere yasadışı faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen gruba yönelik operasyon sonucu 71 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!