Kara Havacılık Komutanlığı iddianamesi: Mavi lambalı tüm araçları vurun

Güncelleme Tarihi:

Kara Havacılık Komutanlığı iddianamesi: Mavi lambalı tüm araçları vurun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 21:14

KARA Havacılık Komutanlığı’ndaki darbe girişimine katılan şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede, darbe gecesi Meclis, MİT ve Emniyet’i vuran pilotlarla kule arasındaki telsiz konuşma kayıtlarına yer verildi. Kuleden pilota, “Mavi lambalı tüm araçları vurun” talimatı veriliyor.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çok sayıda kamu binasının bombalanmasına katılan Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli şüphelilerle ilgili soruşturmayı tamamlayarak 152’si asker, 3’ü sivil 155 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianameye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmaris’teki otelde rehin alınarak Çiğli’ye getirilecekti. Cumhurbaşkanı’nın yerinin belirlenememesi halinde ABD’lilerden yer tespitiyle ilgili yardım alınacağı anlatılarak, “Karşı bir operasyon olması durumunda rehin alan ekibin Cumhurbaşkanı’nı öldüreceği” bilgisine yer verildi. İddianamede, “Cumhurbaşkanının rehin alınamaması durumunda Hava Kuvvetleri’nin ülkeyi yerle bir edeceğinin de yine bu toplantılarda konuşulduğu” ifade edildi.
15 Temmuz gecesi 23.25’te helikopter pilotlarıyla kule arasında geçen kan donduran konuşmalar ise iddianameye özete şöyle yansıdı:

Haberin Devamı

- Dostum Sado çabuk ol spor okulundaki ee...

- Aşağıda bir sürü mavi lambalı araç var hocam.

- Vurun onları, dostum polis aracıysa vurun.

- Ya burada hepsi mavi araç, ambulanslar var.

- Ateş edin.

- Hepsi ambulans, hepsi ambulans.

- Neron, Sado hepsi ambulansmış.

- Atış yapın bi tane.

- Polis arabalarını vuruyorum doğru mu?

Polisleri vur polisleri evet.

PİLOTLAR 8 TEMMUZ’DA ÇAĞRILDI

İddianameye göre, darbe gecesi uçuş yapacak pilotlar 8 Temmuz'dan itibaren aranarak 15 Temmuz'da Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki görevlerinde hazır olmaları talimatı verildi. Darbe toplantıları da Güvercinlik kışlasındaki odalar ile şüpheli Muhammet Baran’a ait Ankara Yenimahalle’deki evde yapıldı. Evde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kaçırılması da planlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!