‘Kara Dekan’ açığa

Güncelleme Tarihi:

‘Kara Dekan’ açığa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

YÖK, türbana destek eyleminin Van ayağını organize ettiği ileri sürülen 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Dursun Odabaş hakkında soruşturma başlattı. Dekan açığa alınırken, rektörlük, valilikten eyleme katılan öğretim üyeleri ile öğrencilerin listesini de istedi.

Çeşitli illerde, önceki gün gerçekleştirilen korsan türban eylemlerinin Van ayağında başı çeken 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş açığa alındı. YÖK, Odabaş hakkında ‘jet soruşturma’ talimatı verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz Hürriyet'e, ‘‘Eylem, olayın vahametini ortaya koydu. Bugüne kadar söylediklerim boş değilmiş. Daha fazla söze de gerek yok’’ dedi. Dekan Odabaş'la ilgili olarak, ‘‘Bugün (dün) açığa alınma yazısı hazırlandı. Böylece açığa alınarak hakkında soruşturma açılacak’’ bilgisini veren Gürüz, hem 100. Yıl, hem diğer üniversitelerden, eyleme katılan başka öğretim üyesi bulunup bulunmadığı konusunda net bilgiler alınmadığını ifade etti.

Gürüz olayın ayrıntılı olarak soruşturulacağını belirtirken, 100. Yıl Üniversitesi'nin de dün, Valilik'ten, ‘Eyleme katılan üniversite öğretim üyeleriyle öğrencilerin listesi’ni istediği öğrenildi. Yazı, Rektör Prof. Dr. Cengiz Andiç bütçe çalışmaları nedeniyle Ankara'da olduğu için Rektör vekili imzasıyla gönderildi. Buna göre Dekan Odabaş hakkında başlatılacak soruşturma, Van Valiliği'nin listesini de içine alarak genişletilecek.

Türban eyleminde başı çeken Odabaş'ın, 100. Yıl Tıp Fakültesi'nin kurucu dekanı olduğu da ortaya çıktı. Dursun Odabaş'ın, 100. Yıl Üniversitesi'ne, Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gittiği bildirildi.

Rektör Cengiz Andiç'in önerisiyle 15 Kasım 1996'da kurucu dekan olarak atanan Odabaş'ın görev süresi Kasım 1999'da sona erecekti. Çocuk sağlığı uzmanı olan Odabaş'ın kadrosu 100. Yıl'da bulunuyor.

TARİKATÇI ÖRGÜTLENME

Van 100. Yıl, önceki yıllarda da şeriat savaşçısı yetiştiren Mısır El-Ezher'den, İlahiyat Fakültesi'ne yapılan usulsüz yatay geçişlerle gündeme gelmişti. Dönemin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Seyit Şen, YÖK'ün yaptığı soruşturma sonucu istifa ettirilirken, kendi elleriyle dekan yaptığı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tok da aynı sonu paylaşmış ve istifa ettirilmişti.

Üniversitede ‘tarikatçı örgütlenmeye’ gitmekle tanınan Şen, 12 Eylül öncesi dönemde MSP'den milletvekili aday adayı olmuştu. Tok ise kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın sağ kolu Fehim Adak'ın damadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!