Kar yolları kapadı

Güncelleme Tarihi:

Kar yolları kapadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2004 12:09

Türkiye'nin bazı bölgelerinde görülen kar yağışı ve tipi, hayatı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

KAYSERÄ°

Kayseri kent merkezinde kar kalınlığı 35 santimetreye, Erciyes Kayak Merkezi'nde de 1 metreye ulaştı. Kayseri'de ulaşıma kapanan köy yolu sayısı 350'ye yükseldi.
Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
  Â
KAYSERÄ°-MALATYA VE KAYSERÄ°-KAHRAMANMARAÅž

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Kayseri-Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş Karayolu ulaşıma açıldı.
  Â
Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle dün sabah saatlerinden itibaren ulaşıma kapanan Kayseri-Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş Karayolu tipinin dinmesi üzerine ulaşıma açıldı.

Kayseri Erkilet Havaalanı pistinin karla kaplı olması nedeniyle THY'nin sabah saatlerindeki İstanbul-Kayseri ve Kayseri-İstanbul uçak seferleri iptal edildi.

Haberin Devamı

GÜRÜN'DE KARDA MAHSUR KALAN ÇOBAN KURTARILDI

  Â

Sivas'ın Gürün İlçesi Yazyurdu mevkiinde, dün yoğun kar yağışı ve tipinin etkisini artırması sonucu arazide mahsur kalan çoban Hüseyin Kaya'ya (50) ulaşıldı. Çobanın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

  Â

Aynı bölgede koyunlarıyla mahsur kalan diğer çoban Hacı Ahmet Salt (30) dün gece kurtarılmıştı.

 

DOÄžU ANADOLU

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığı Bingöl şehir merkezinde 55, Ağrı'da ise 50 santimetreyi bulurken, gecenin en düşük hava sıcaklığı eksi 7 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

  Â

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışının bugün Kars ve Ardahan'da etkisini sürdüreceğini, diğer illerde yerini sisli havaya bırakacağını bildirdi.

  Â

Kar kalınlıklarının Erzurum'da 20, Kars'ta 19, Ardahan'da 12 ve Erzincan'da ise 1 santimetre olarak ölçüldüğü öğrenildi.  ÂKöy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ÅŸu ana kadar Erzurum'da 657, Bingöl'de 263, MuÅŸ'ta 300 köy yolunun ulaşıma kapalı olduÄŸunu belirttiler.

Haberin Devamı

  Â

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Ardahan-Şavşat karayolunda ve bölgedeki diğer illerin köy yollarında çalışmalar aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

 

ORTA VE BATI KARADENÄ°Z

  Â

Orta ve Batı Karadeniz bölgelerinde özellikle yüksek ve iç kesimlerde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Samsun, Ordu, Amasya, Sinop ve Düzce'de kar nedeniyle 931 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

  Â

Samsun-Ankara karayolunun Kavak İlçesi Kazancı yöresinde ise buzlanma nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

  Â

Olumsuz hava koşullarının yol açtığı elektrik ve telefon arızaları sonucu çok sayıda köye elektrik verilemezken, telefon görüşmelerinde de aksamalar yaşanıyor.

Haberin Devamı

  Â

Düzce merkez ve ilçelerinde toplam 286 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince yol açma çalışmaları sürdürülüyor.

  Â

İÇ ANADOLU

  Â

Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'de etkili olan tipi ve kar yağışı sonrasında 443 köy yolu ulaşıma kapandı.

  Â

Köy hizmetleri İl Müdürlüğü ekiplerince kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

  Â

Dün kapanan Nevşehir-Aksaray, Kırşehir-Aksaray karayolları da ulaşıma açıldı.

HAKKARÄ°

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli Karayolu ulaşıma kapandı.
  Â
Şemdinli'de dünden bu yana etkili olan kar yağışı yüzünden Yüksekova-Şemdinli ile Şemdinli-Derecik karayolunda ulaşım sağlanamıyor.
  Â
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Şemdinli-Yüksekova Karayolundaki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü, yolun öğlen saatlerine kadar ulaşıma açılacağını belirttiler.
  Â
Enerji iletim hatlarındaki arıza nedeniyle ilçe merkezi ve köylere dün akşamdan bu yana enerji verilemiyor.

Haberin Devamı

ELAZIÄž'DA DAVETLÄ°LER YOLDA MAHSUR KALDI

AB Gençlik Programı Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı, davetlilerin yolda mahsur kalması nedeniyle yapılamadı.
  Â
Elazığ Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rahim Aladağ, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan toplantıya katılması beklenen 8 kişilik ekibin, Kayseri-Gürün arasındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle dün gece yolda mahsur kaldığını söyledi.

MUÅž'TA ÅžEHÄ°RLERARASI OTOBÃœS SEFERLERÄ° Ä°PTAL EDÄ°LDÄ°
  Â
Muş'ta, şehirlerarası otobüs seferlerinin iptal edildiği bildirildi.
  Â
Otogar Müdürü Cemal Türkan, Muş'ta devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle şehirlerarası otobüs seferlerinin iptal edildiğini belirtti.
  Â
Türkan, vatandaşların can güvenliği açısından şehirlerarası yolculuğa çıkmamaları gerektiğini belirterek, hava şartlarının düzelmesinin ardından seferlerin yeniden yapılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

KAR VE TÄ°PÄ° NEDENÄ°YLE BAZI YOLLAR ULAÅžIMA KAPALI
  Â
Kar ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapalı bulunuyor.
  Â
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri-Malatya, AkÅŸehir-Yunak-Polatlı, HacıbektaÅŸ-NevÅŸehir, Pınarbaşı-KahramanmaraÅŸ, NevÅŸehir-Derinkuyu-NiÄŸde, Arapgir-DivriÄŸi, Arapgir-Keban, Eruh-Şırnak, Dereli-Åžebinkarahisar-EÄŸribel mevkii, Çat-Karlıova, Åžarkışla-Pınarbaşı, Kangal-DivriÄŸi ve (Sivas-Kangal) Ayrımı-Gürün yolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.Â
  Â
İzmir Çevre Yolu-Aydın Otoyolu Buca Ayrımı-Torba arası yol çizgi yenileme çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.
  Â
Eskişehir-Kütahya yolunun 6-30. kilometreleri arasındaki sanat yapılarının inşaat çalışmaları sebebiyle 07.00-19.00 saatleri arasında ulaşım aralıklı olarak sağlanacak.

THY'NİN İSTANBUL-KARS UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ
  Â
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Kars uçak seferi iptal edildi.
  Â
THY'nin Ankara aktarmalı saat 11.15 İstanbul uçak seferi, ildeki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle iptal edildi.

ANKARA-VAN UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ
  Â
Van'da sabah saatlerinde etkili olan kar ve sis nedeniyle Türk Hava Yolları'nın Ankara-Van uçak seferi iptal edildi.
  Â
Ferit Melen Havaalanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Van'da sabah saatlerinde etkisini sürdüren kar yağışı ve sis nedeniyle THY'nin saat 09.45'teki Ankara-Van uçak seferi gerçekleştirilemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!