Kar yok yağmur var

Güncelleme Tarihi:

Kar yok yağmur var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2001 02:01

İstanbul'un yüksek kesimlerine dün de kar yağdı. Göztepe, Kartal ile Bebek, Sarıyer, Rumelifeneri, Kemerburgaz dolaylarında dün sabah saatlerinde hafif kar yağışı görüldü.

Kent halkı, sıfır derece dolayındaki hava sıcaklığı dolayısıyla, işine dondurucu soğukta gitti, birçok İstanbullu da sokağa çıkmaya cesaret edemedi. Soğuk hava ve önceki gün etkili olan kar yağışı ve buzlanma İstanbullular'a, dün de zor anlar yaşattı. Belediye ve Karayolları ortaklaşa çalışmalarıyla, bir karış kara teslim olan İstanbul'a hayat vermeye çalıştı. Karayolları 17'nci Bölge Müdür Vekili Asım Öztürk, Trakya ve İstanbul'un 10 yıldır böylesine bir kar ve tipi ile karşılaşmadığını belirterek, ‘‘Zincirsiz yola çıkan sürücüler işimizi güçleştiriyor. Onları kurtaralım derken, normal çalışmamızı yapamıyoruz. ’’ dedi.

İstanbul Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün hava parçalı bulutlu ve kar yağışı yok. Dün gece -4 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, bugün gündüz saatlerinde 2-3 derece dolayında olacak, gece ise -1 dereceye kadar düşecek.

Yarın hava, parçalı bulutlu olacak ve akşam saatlerinden itibaren ise Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Bu nedenle hava sıcaklığı artarak 6-7 dereceyi bulacak. Gece sıcaklık yine sıfır derece dolayında olacak. Geç saatlerde başlayacak sağanak, cumartesi ve pazar günleri de sürecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!