Hava durumu bilgisi sonrası ekipler alarmda! Kar ne zaman yağacak?

Güncelleme Tarihi:

Hava durumu bilgisi sonrası ekipler alarmda Kar ne zaman yağacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 12:53

Meteoroloji'nin hava durumu bilgisi birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Yavaş yavaş kar yağışına doğru ilerleyen İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı bekleniyor. Peki, İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İşte, hava durumu bilgisini sorgulayan vatandaşlar için 5 günlük detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Marmara bölgesi Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken İstanbul'da kar soğuğu hissedilmeye başlandı. Çatalca'da sıcaklıklar 0 dereceyi görürken; bazı ilçelerde karla karışık yağmur bekleniyor. Peki kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nde bölgede hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede, öğleden sonra Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusu, İstanbul ile bölgenin doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Cumartesi ve pazar günleri de bazı ilçelerde karla karışık yağmur bekleniyor.

Hava durumu bilgisi sonrası ekipler alarmda Kar ne zaman yağacak



Doğusundaki yüksek kesimler, yer yer karla karışık yağmur ve karın etkili olacağı bölgede, sabah yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, öğleden itibaren zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KOCAELİ'DE EKİPLER ALARMDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri yüksek kesimlerde kar yağışına karşı teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor.
Marmara bölgesi Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken yağışın Kocaeli’ye ulaşma ihtimali de bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu ihtimale göz önünde bulundurarak şehri etkisi altına laması muhtemel kar yağışına karşı önlemlerini aldı. Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı karla mücadele ekipleri olası kar yağışı için hazır durumda bekliyor. Yüksek kesimlerde başlayan kar yağışında ise ekipler olası olumsuzlukların önüne geçiyor.

Meteoroloji verilerine İstanbul’da kar yağışı bekleniyor. Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışında yolların kapanmaması, yollarda kayma ve buzlanmanın oluşmaması için kar küreme ve tuzlama yapan ekipler teyakkuz halinde. Kara yağışının kent genelinde etkili olması halinde yetkililer vatandaşların yollarda sıkıntı yaşamamaları için toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Kocaeli Üniversite Kampüsü, Santral, Kuruçeşme Irak Konutları, Arızlı TOKİ Konutları, Kartepe Otel Yolu, Başiskele Baraj Yolu, Gölcük İhsaniye, Karamürsel Karapınar, Derince İshakçılar ve Gebze Pelitli şantiyelerinde kar ekipleri hazır olarak bekliyor. Ulaşım Dairesi ekipleri, buzlanmayı önlemek için tuz, solüsyon ve kar küreme araçlarını hazır tutuyor. Yoğun kar yağışında Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar, İtfaiye, Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de yolların açılması için destek sağlayacak. Ekipler 24 saat yolların sürekli açık kalmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

İlçelerde 73 farklı ana artere konuşlandırılarak 24 saat hizmet verecek olan karla mücadele ekipleri kentin tüm noktalarına kısa sürede ulaşabilmesi için 410 personel hazır bulunuyor. 183 Adet Araç (2 Adet Kar Rotatifi, 29 adet Kar küreme kamyonu, 8 adet kar küreme kamyoneti, 22 adet grayder, 17 adet kanal kazıyıcı, yükleyici, 12 adet Loder, 14 Adet Ekskavatör, 2 adet kar robotu, 2 adet bobcat, 3 adet çekici trayler, 15 adet tuzlama kamyonu, 1 adet vinç, 14 adet pikap, 5 adet akaryakıt tankeri, 37 adet kar bıçaklı traktör) karla mücadelede kullanılacak.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!