Kar yağışı yurdu esir aldı

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı yurdu esir aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 10:01

Yurdun büyük bir kısmını etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı yurdu terk etmiyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 20, Erzincan'da 55, Kars'ta 20 ve Ağrı'da da 30 köy yolu ulaşıma kapanırken, birçok ilde eğitim ve öğretime ara verildi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde dün geceden, İç Anadolu'nun doğusundaysa bu sabahtan itibaren kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Haberin Devamı

125 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mahalle ile ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 20, Erzincan'da 55, Kars'ta 20 ve Ağrı'da da 30 köy yolu ulaşıma kapalı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28 derece ile Sarıkamış'ta ve eksi 26 derece ile Ağrı'da ölçüldü.

Kar yağışı yurdu esir aldı



Sabah ve akşam saatlerinde buzlanma sis olaylarının görülmesinin beklendiği bölgede, hava sıcaklığı Iğdır'da sıfırın altında 19, Kars'ta sıfırın altında 18, Erzurum ve Ardahan'da sıfırın altında 17 ve Erzincan'da sıfırın altında 12 derece oldu. Bölgede parçalı bulutlu bir hava ile aralıklarla kar yağışlı beklenirken, sıcaklıkların 3 ila 5 derece artması öngörülüyor. Hafta başından itibaren ısınmaya başlayacak havanın etkisiyle ve yeni kar yağışlarıyla birlikte eğimli arazilerde çığ tehlikesinin bulunduğu da belirtildi.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Haberin Devamı

Kastamonu

Kar yağışı yurdu esir aldı


Kastamonu'da kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle kent merkezi ve 5 ilçede bir gün, 6 ilçede ise 2 gün eğitime ara verildi. Kastamonu'nun şehir merkezi ile Abana, Ağlı, Cide, İnebolu ve Tosya ilçelerinde bugün Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ve Doğanyurt ilçelerinde ise bugün ve yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Kar yağışı yurdu esir aldı


Sinop

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Sinop Üniversitesinde bugün yapılacak sınavlar da bir gün ertelendi.

Antalya

Antalya'nın Korkuteli ile Elmalı İlçesi'nde sabaha karşı kar yağışı başladı. İlçe merkezi ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Korkuteli'ye bağlı 4 mahallede, Elmalı'da ise ilçe genelinde okullar tatil edildi.

Tokat

Haberin Devamı

Tokat'ın Zile ve Pazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptığı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi. Yazıcı, "Zile ve Pazar ilçelerimizde taşımalı eğitime bir gün ara verdik. Merkez ve diğer ilçelerimizde kar yağışı devam ediyor. Bu anlamda da değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Şu an için Zile ve Pazar ilçelerimizdeki taşımalı eğitimin haricinde okullarımızda eğitim veriliyor" dedi.

Kar yağışı yurdu esir aldı



Yozgat

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün merkez ve Sorgun ilçelerinde eğitime ara verildiği, Saraykent ilçesinde de taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi.

Denizli

Çivril ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.

KAYAK MERKEZLERİNDE KAR SEVİNCİ

Kar yağışı yurdu esir aldı



Türkiye genelinde en fazla kar kalınlığı 88 santimetreyle Erzurum Konaklı'da belirlendi. Bu merkezleri 79 santimetre ile Kartalkaya, 75 santimetre ile Palandöken, 68 santimetre ile Uludağ, 51 santimetre ile Kartepe, 40 santimetre ile Ladik, 30 santimetre ile Ilgaz, 26 santimetre ile Sarıkamış'taki Cıbıltepe, 20 santimetre ile Yıldıztepe, 15 santimetre ile Erciyes Kayak Merkezi izledi.

Haberin Devamı

TRAKYA'DA 'YOĞUN' KAR YAĞIŞI

Meteoroloji'den Trakya Bölgesi'ne kar uyarısı geldi. Yapılan açıklamada, "Trakya'da bugün sabah saatlerinden itibaren hafif şeklinde başlayan kar yağışının, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yer yer yoğun olarak (20 cm üzeri) Pazartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Kar yağışı yurdu esir aldı



HAVA SICAKLARI ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde görülmesi beklenen yağışların Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın güney ve doğusunda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edilirken, hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!