Kar yağışı Pazartesi akşamına kadar sürecek

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı Pazartesi akşamına kadar sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 10:09

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada kar yağışının pazartesi akşamına kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada şehrin dün gece yarısından sonra kar yağışının etkisi altına girdiği ve 770 araçla çalışmaların devam ettiğini belirtilerek şunlara yer verildi: ”Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün hava tahminleri doğrultusunda kar yağışı Pazartesi akşamına kadar süreceği tahmin ediliyor. Şehir merkezinde kar kalınlığının 5-10 cm, yüksek semtlerde ise 15-35 cm aralığında olacağı tahmin ediliyor.Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, sabaha kadar 1.320 ton tuz kullandı. Trakya kesiminde başlayan kar yağışı nedeniyle öncelikle E-5 ve çevre yolları kontrol altına alındı. Bu bölgelerde kar yaşıyla birlikte tuz serpme ve solüsyon çalışması yapıldı. İlerleyen saatlerde kürüme araçları devreye girerek trafiğin aksamasını önledi. Sabaha karşı kar yağışı şehir merkezin de de etkili olmaya başladı. Kritik bölgelerde konuşlandırılmış olan ekipler ring yaparak tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptı.

Haberin Devamı

İstanbul Silivri E-5 karayolu girişinde tipi nedeniyle park halindeki bir otomobile çarpan yolcu otobüsü devrildi. Kaza bölgesinde çalışma yapar Karayolları ekiplerine Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İtfaiye ekipleri yardıma gitti. Hafif yaralı 10 kişi hastanelere sevk edildi. Yol kısa sürede trafiğe açıldı. İkinci kaza ise Kağıthane Nurtepe Tem Bağlantı Yolu üzerinden Okmeydanı istikametinde meydana geldi. Bir minibüs dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle bir kamyonete arkadan çarptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri, sokaklarda yaşayan 253 vatandaşı otel ve spor salonunda misafir ediyor. 112 ve Hızır Acil ekiplerinin aldığı vatandaşlara temizlik, sağlık kontrolü yapılıyor, yeni elbiseler veriliyor. Gerekli olanlar hastaneye sevk ediliyor”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!