Kar yağışı kayak merkezlerine yaradı

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı kayak merkezlerine yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 14:44

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, batıya çile, doğuya ise eğlence oldu.

Haberin Devamı

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, batıya çile, doğuya ise eğlence oldu. Dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de, pistlerdeki yaklaşık 150 santimetreyi bulan kar, hem işletmecilerin hem de tatilcilerin yüzünü güldürdü. Merkezdeki bir otelin genel müdürü Altuğ Kargı, son dönemlerde hem batıda hem de doğuda kar yağışının artarak devam ettiğini söyledi.

Türkiye genelinde etkili olan yağışların kayakseverleri sevindirdiğini belirten Kargı, "Batıda kar yağışı çileye döndü ama doğuda özellikle Palandöken Kayak Merkezi'nde son 3 gündür yağan kar bütün kayakseverleri sevince boğdu. Yaklaşık 150 santimetre üzerinde kar var. Biz sezona 5 Aralık'ta başlamıştık suni karlama sistemiyle... Şu anda bunun üzerine yağan karla Palandöken'de kayak sezonunun mayıs ayına kadar devam edeceğine inanıyorum. Alt zemin oldukça sağlam üzerine kar da yağınca daha kaliteli bir hal aldı" diye konuştu.

Kargı, oteldeki doluluk oranın yılbaşında yüzde yüz dolu olduğunu bu aylarda da yüzde 70'lerde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Rusya, Polonya, İran, Azerbaycan ve Avrupa ülkelerinden misafirlerimiz mevcut. Bunun yanında önümüzde sömestr var. Büyük bir yoğunluk var iç pazarda Türk misafirler tarafından. Palandöken hala keşfedilmesi gereken Türkiye'nin kayak merkezinin yıldızı olan bir nokta. Buraya tüm misafirlerimizi sezon boyunca bekliyoruz."

Polonya'dan gelen bir grup turist de kar yağışının ve pistlerin harika olduğun söyleyerek, tüm kayakseverleri Palandöken'e davet etti.

CIBILTEPE

Haberin Devamı

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de farklı ülkelerden gelen turistler, kristal kar ve sarıçam ormanlarıyla çevrili pistlerde kayak yapmanın tadını çıkarıyor. Cıbıltepe'deki ikinci etap pistlerde, bölgede etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı. Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun pistleriyle turistlerin gözde mekanları arasında bulunan kayak merkezinde, farklı ülkelerden ve Türkiye'nin bazı illerinden gelen turistler, 2 bin 634 rakımda kayak, snowboard yapmanın, kızak kaymanın keyfini yaşıyor. Pistler bölgesi ve mekanik tesislerden sorumlu Kar-Sar-Tur A.Ş Genel Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışından sonra kayak merkezinde bulunan bütün pistlerin kar ezme makinesiyle bastırılarak, kayak için hazır hale getirildiğini söyledi. Birkaç gün içerisinde otellerin tamamının kayakseverlerle dolacağını ifade eden Özbey, "Merkezimizde kayak yapmak için her şey ideal durumda. Otellerimiz sürekli rezervasyon alıyor. Önümüzdeki hafta çok büyük yoğunluk olacak. Kayak tutkunları, bu muhteşem manzarada kayak yapabilir" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!