Kar yağışı devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da 700 köy yolu ile Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Şanlıurfa-Adıyaman yolunde ise ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Karayolları ve Köy Hizmetleri ekipleri, bölgede kapalı yolları ulaşıma açmaya çalışıyor. 2 günden beri etkili olan kar yağışı, Şanlıurfa il merkezinde yerini, yağmura bıraktı. Yağmurla birlikte karların erimesi cadde ve sokakları su altında bırakırken, kenar semtlerde sel olasılığına karşı güvenlik güçleri kontrollerini sürdürüyor.

Bu arada, yoğun kar yağışı nedeniyle başta il merkezi olmak üzere Viranşehir, Hilvan ve Siverek ile diğer ilçelere bağlı 700 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Köy Hizmetleri Şanlıurfa İl Müdürlüğü Köy Yolları Şube Müdürü Necati Altındağ, kapalı köy yollarının açılması için 11 ekibin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, „Kar yağışının yerini yağmurun alması çalışmalarımızı olumlu yönde etkiledi. Şu anda herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Kısa sürede yolları ulaşıma açmak için çaba harcıyoruz“ dedi.

Karayolları 91. Şube Şefi Hıdır Tek de uluslararası E-90 karayolunun Şanlıurfa-Gaziantep ve Şanlıurfa-Mardin karayolunun ulaşıma açık olduğunu, Arat dağındaki bakımevinde sürekli bir ekibin bekletildiğini belirterek, Şanlıurfa-Adıyaman karayolunun Atatürk Barajı’na kadar olan bölümünün tamamen açık, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek-Diyarbakır arasının ise kapalı olduğunu, yol açma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Bu arada, Şanlıurfa-Adıyaman karayolunun Atatürk Barajı-Adıyaman arasında ulaşımın tek şeritten sağlandığı öğrenildi.

Öte yandan, Şanlıurfa Bölge Trafik Şube ekipleri, Şanlıurfa’dan Gaziantep ve Mardin yönüne gidecek araçları durdurarak, yolda yağış olduğu, bu nedenle dikkatli gidilmesi konusunda uyarırken, Diyarbakır yönüne gidecek yolcu otobüslerinin de Viranşehir, Mardin üzerinden gitmek isteyenlere izin veriliyor.

ERZURUM: Kar yağışı ve tipi Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini sürdürüyor. Bölgede dünkü kar yağışının ardından akşam saatlerinde başlayan tipi özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerinde etkili oluyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, saatteki hızı 50 kilometreyi aşan tipi yüzünden Erzurum, Ağrı ve Erzincan’da çok sayıda binanın çatıları uçtu, elektrik ve telefon hatlarında arızalar meydana geldi.

Erzurum’un Yenişehir, Yunusemre ve Karayolları semtlerinde tipi yüzünden arızalanan hatlar nedeniyle bu semtlere dün geceden beri elektrik verilemiyor. Bu yüzden söz konusu semtlerde kalorifer kazanlarının çalışmadığı, vatandaşların zor anlar yaşadığı öğrenildi.

Kar yağışı ve tipi yüzünden bölge illerinde çok sayıda köy yolunun yanı sıra karayollarında da ulaşım güçlükle yapılıyor.

Tipi yüzünden Erzurum-Kars karayolu Sarıkamış yakınlarında, Erzurum-Bingöl karayolu da Çat yakınlarında ulaşıma kapandı.

Bölge illerinde kapalı bulunan 3 bin dolayında köy yolunda ise karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Dün yapılamayan Erzurum-Ankara uçak seferleri bugün de iptal edildi. Erzurum Havaalanı pistindeki karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi. THY’nin Ankara-Sivas seferi de kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Isparta’nın Eğirdir ilçesi Eğirdir merkeze bağlı 24 köyün yolları kar yüzünden kapanırken, Karayolları, Köy Hizmetleri ve belediyeye ait 5 ekibin, yolları ulaşıma açma çalışmaları devam ediyor. Eğirdir’e bağlı Yuvalı ve Gökdere köylerinde telefonların da kesildiği bildirildi.

Tokat’ta 400 köy yolu ulaşıma kapanırken Köy Hizmetleri ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KARADENİZ: Orta Karadeniz’de yoğun kar yağışı yüzünden halen 497 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Bölgede yoğun kar yağışı özellikle Samsun’un Kavak, Asarcık, Tekkeköy ve Ayvacık, Ordu’nun Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı ve Çamaş, Sinop’un Durağan, Boyabat, Ayancık, Gerze ve Türkeli, Amasya’nın Taşova, Göynücek, Gümüşhacıköy, Merzifon ve Hamamözü ilçelerinde etkili oldu. Halen, Samsun’da 76, Ordu’da 65, Sinop’ta 95, Amasya’da ise 261 köy yolu ulaşıma kapandı.

Öte yandan, enerji nakil hatlarında meydana arızalar nedeniyle çok sayıda köye elektrik verilemediği ve bazı köylerde de telefon görüşmelerinin sık sık aksadığı bildirildi.

KONYA: Kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya’da 220, Aksaray’da 153, Karaman’da ise 65 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların 24 saat aralıksız sürdürüldüğünü söylediler.

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Konya bağlantılı 7 ana karayolunun ulaşıma açık olduğunu, ancak buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldiğini söylediler.

Bu arada, kar kalınlığı bazı ilçe merkezinde 50 santimetreye, yüsek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı.

ZONGULDAK: Zonguldak, Bartın ve Karabük’te kar yağışından 576 köy yolu kapalı, 259 köye elektrik enerjisi verilemiyor ve 35 yerleşim birimiyle telefon haberleşmesi sağlanamıyor.

Batı Karadeniz’de yoğun kar yağışı nedeniyle Zonguldak’ta 231 köy yolu kapalı, 167 köye elektrik enerjisi verilemiyor, 11 yerleşim birimiyle telefon haberleşmesi sağlanamıyor. Bartın’da 213 köy yolu kapalı, 59 köye elektrik enerjisi verilemiyor ve 12 yerleşim birimiyle telefon haberleşmesi yapılamıyor. Karabük’te 132 köy yolu kapalı, 33 köye elektrik enerjisi verilemiyor ve 12 yerleşim birimiyle telefon haberleşmesi sağlanamıyor.

Yetkililer, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için görevlilerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, aşırı buzlanmadan elektrik enerjisi verilemeyen köylere de enerji verilmeye çalışıldığını bildirdiler.

Ayrıca, Zonguldak-Ankara, Zonguldak-İstanbul karayolunun ulaşıma açık olduğu öğrenildi.

OKULLAR TATİL: Elvererişsiz hava koşulları yüzünden Erzurum’un Çat ilçesi, Kars, Karabük’ün Yenice, Ovacık ve Eflani ilçeleri, Konya’nın Karapınar, Ereğli, Halkalı ve Kadınhanı, Karaman’ın da Ayrancı ilçeleri, Zonguldak ve Tokat merkez ile Reşadiye ilçesi, Isparta’nın Eğirdir ilçesi, Zonguldak’ın Karabük’ün Yenice, Ovacık ve Eflani ilçelerindeki okullar iki gün, yine Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde de bir gün tatil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!