Kar ve tipi Doğu'da geçit vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Kar ve tipi Doğuda geçit vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 12:13

Yurdun bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor.

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altındaki Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar ve tipi aralıklarla etkisini sürdürüyor. Erzurum'da 404, Erzincan'da 216, Tunceli'de 133, Ardahan'da 17, Kars'ta 10, Bingöl'de 4 ve Muş'ta 3 olmak üzere toplam 787 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Yetkililer, tipi nedeniyle yol açma çalışmalarının güçlükle yapıldığını bildirdi.

Erzurum'da son 24 saat içinde 1'i doğum vakası olmak üzere 3 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Kent merkezlerinde de etkili olan kar yağışı, araç trafiğinde aksamalara neden oluyor. Yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlığı Erzincan'da 30, Erzurum'da 21, Ardahan'da 16 ve Tunceli'de 9 santimetre olarak ölçüldü. Belediye ekipleri, yollarda kar temizliği yapıyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 7, Erzurum ve Kars'ta 5, Ağrı'da 3 ve Erzincan'da 1, Iğdır'da ise 2 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nde çığ tehlikesine karşı dikkatli olunmasını istedi. Çığ için gerekli meteorolojik koşulların oluşabileceğini belirten yetkililer, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti.

Yetkililer, kar yağışının yarın bölgeyi terk edebileceğini, ancak hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

SİVAS'TA 167 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Sivas Valiliği Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, dün 87 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu kentte, bu sayı etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 167'ye yükseldi.

Ayrıca ilçe ve beldeler arası ulaşımı sağlayan çok sayıda il yolunun da kar yağışı ve esinti nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi.
İl Özel İdaresi ekiplerinin, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Bu arada olumsuz hava koşulları nedeniyle Divriği'deki 4 köye elektrik verilemediği, Divriği'de 5, Kangal'da 1 olmak üzere 6 yerleşim biriminin haberleşme sisteminde arıza olduğu kaydedildi.

BİTLİS'TE MERKEZDE KAR KALINLIĞI 60 SANTİMETRE

Bitlis Valiliğinden, yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 45 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
Açıklamada, köy yollarının ulaşıma açılması ve vatandaşların sıkıntı yaşamaması için, İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını aralıksız yürüttüğü ifade edildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kent merkezinde kar kalınlığının 60 santimetre, yüksek kesimlerde ise 80 santimetre olduğunu bildirdi.

Öte yandan yetkililer, kuvvetli lodos nedeniyle karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine,yüksek kesimlerde karın fazla olması dolayısıyla çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

ARTVİN'DE 92, RİZE'DE 12 KÖY YOLUNDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Artvin'de, merkeze bağlı 18, Arhavi'de 6, Borçka'da 36, Murgul'da 10, Şavşat'ta 20 ve Yusufeli'de 2 olmak üzere toplam 92 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, yolları ulaşıma açmak için 36 işçi, 8 greyder, 7 kepçe ve 4 dozerle çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, Hopa-Artvin karayolunun Cankurtaran Geçidi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmiyor.
Rize'de de kar yağışı nedeniyle Çayeli'nde 2, İkizdere'de de 10 olmak üzere 12 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!