Kar ve çığ yolları kapadı

Güncelleme Tarihi:

Kar ve çığ yolları kapadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 12:38

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle yurdun doğu bölgelerinde çığ düşmesi ve sobadan sızan gaz nedeniyle can kaybı yaşandı. Bir çok köy yolu da ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

ŞIRNAK'TA KAR VE ÇIĞ DÜŞMESİ SONUCU ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Şırnak ve çevresinde yoğun kar yağışı ulaşımı aksatırken, karayollarına yer yer çığ düştü. Şırnak- Beytüşşebap karayolunda 20`den fazla araç mahsur kaldı.

Bölgede dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, bir çok köy yolunun kapanmasına neden oldu. Kar kalınlığının 50 santimi bulduğu Şırnak- Beytüşşebap yolunda 10 minibüs, 13 özel otomobil ve 1 kamyon mahsur kaldı. Yer yer çığ düşen karayolunda mahsur kalan araçları kurtarma çalışması başlatıldı.

Bu arada Şırnak`dan Şenoba Beldesi`ne mahsur kalan 8 araçlık konvoy askerler tarafından kurtarıldı.

ARDAHAN-ŞAVŞAT KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Ardahan`da ani bastıran kar yağışıyla birlikte şiddetli fırtına, ulaşımı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Şiddetli kar yağışı nedeniyle, Ardahan Şavşat karayolunun 30. kilometresinde bulunan 2640 metre yüksekliğindeki Sahara Geçiti görüş mesafesinin olmadığı gerekçesiyle ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Ardahan- Posof Karayolunun  56. kilometresinde bulunan 2540 rakımlı Ilgar Geçitinde ise ulaşım kontrollü sağlanıyor. Karayolları ekipleri yolu açık tutmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar.

DİYARBAKIR-SİLVAN KARAYOLUNDA ULAŞIM YAPILAMIYOR

Diyarbakır`da akşam saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle Dicle Üniversitesi`nden il merkezine gelen yaklaşık 300 araç Fiskaya rampasında mahsur kaldı. Özellikle hastaneden gelen vatandaşlar ile öğrenciler yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüdü.

Diyarbakır-Silvan ve Silvan-Batman karayolunun ulaşımakapandığını bildirirken, Silvan-Diyarbakır karayolunun 19. kilometresinde yaklaşık 200 aracın mahsur kaldığını belirtti.

İl merkezinde belediye ekipleri tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürürken, çok sayıda maddi hasarlı kazanın da meydana geldiği bildirildi.

SAKARYA'DA 16 KÖY YOLU KAPALI

Sakarya`da 16 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Sakarya Valiliği`nden yapılan açıklamaya göre, etkili olan kar yağışı nedeniyle, Akyazı 7, Hendek 6, Taraklı`da 3 köy yolu olmak üzere toplam 16 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Gün içinde 33 olan yolu kapalı köy yolu sayısı, yapılan çalışmalar sonucu 16`ya indi.

Haberin Devamı

ZONGULDAK'TA 14 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Zonguldak`ta, kar yağışından 14 köy yolu ulaşıma kapandı.   Zonguldak Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, kentte gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışından dolayı kapanan 14 köy yolunun ulaşıma açılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

ERZİNCAN VE ÇEVRESİNDE KAR YOLLARI KESTİ

Erzincan ve çevresinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şehirlerarası karayollarında zaman zaman etkili oldu.

Erzincan’ı Gümüşhane, Sivas ve Erzurum’a bağlayan karayollarında etkili olan kar yağışı belli kesimlerde araçların seyrini güçleştirdi. Bölge Trafik ekipleri, özellikle Erzincan-Sivas karayolu güzergahında bulunan Sakaltutan ve Kızıldağ mevkileri ile Erzincan-Gümüşhane Karayolu’nun Ahmediye Bakımevi mevkisinde araçların zincirsiz seyretmesine izin vermedi.öÖzellikle Erzincan Gümüşhane D-100 karayolunun Pöske dağı mevkiinde kar ve tipi nedeni ile bazı araçlar güçlükle seyretti. Erzincan Gümüşhane karayolunun 30’ncu kilometresinde Yeniyol jandarma ekipleri  araçları durdururken  zincirsiz araç trafiğini bırakmadı. Zincir takamayan bazı araç sürücülerine ise Mehmetçik yardım etti. Karayolları ekipleri tipi nedeni ile kapanmak üzere olan yolu açmak için çalışırlarken bazı araçların  ise, tehlikeye aldırış etmeyerek sollama yasağı olan yerlerde bile sollama yaptıkları görüldü.Öte yandan Erzincan’ın ilçelerine bağlı 158 köy yolu ulaşıma kapandı

Haberin Devamı


AĞRI İPEK GEÇİDİ`NDE UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Ağrı`da gece saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Ağrı-İran transit yolunda bir çok TIR yollara savrulurken, İpek Geçidi`nde ise buzlanma nedeni ile uzun kuyruklar oluştu.

VAN'DA OTOBÜS SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Van`daki şehirlerarası otobüs firmaları çevre illerdeki olumsuz hava şartlarından dolayı seferlerini iptal etti. Yetkililer, yolların açılması durumunda seferlerine yarın tekrar başlayacaklarına ve bugün gidemeyen yolcuların almış oldukları biletlerle yarın aynı saatte gidebileceği kaydedildi

BİNGÖL'DE TIR`IN DEVRİLMESİ SONUCU ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI

Bingöl - Muş karayolunun 15`nci kilometresindeki Onbirevler Mevkii`nde İran plakalı bir TIR`ın devrilerek yolada yan yatması sonucu yüzlerce araç saatlerce mahsur kaldı

Haberin Devamı

Bölgede yoğun kar yağışına rağmen yol açma çalışmaları devam ediyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!