Kar var, ders yok

Güncelleme Tarihi:

Kar var, ders yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 01:54

Karakış birçok yerde eğitimi engelliyor. İstanbul Valiliği, ildeki ilk ve orta dereceli okulların bugün de tatil edildiğini bildirdi. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, ‘‘İlimizdeki ilk ve orta dereceli okullar, 8 Ocak Salı günü, çocuklarımızın devam eden fevkalade koşullardan etkilenmelerini önlemek amacıyla tatil edilmiştir’’ denildi.

İstanbul'daki okullar, elverişsiz hava koşullarından ötürü 4 Ocak Cuma ile dün de tatil edilmişti. İstanbul'da Işık Üniversitesi dün ve bugün tatil edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde dün yapılması gereken sınavlar ertelendi. Yeditepe Üniversitesi'nde 5 gün eğitime ara verildi. Beykent Üniversitesi'nde de eğitime bugün ara verildi.

SINAVLAR ERTELENDİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü, bütün fakülte ve yüksekokullarda yarıyıl sonu sınavlarını bir hafta erteledi. Finaller 7 - 24 Ocak tarihleri yerine 14 Ocak - 1 Şubat arasında yapılacak. Kocaeli Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksekokullarda 8- 9 Ocak tarihlerindeki ara finalleri daha sonra belirlenecek bir tarihe erteledi. Konya Selçuk Üniversitesi'nde dün yapılması gereken sınavlar ise yarın yapılacak.

KÖYLER DE TATİL

Bingöl kent merkezi ve bağlı köylerinde okullar 2 gün, Erzincan'ın Çayırlı, Otlukbeli, Üzümlü ilçelerinde 1'er, Ilıç ve Kemaliye ilçelerinde ise 2'şer gün süreyle tatil edildi. Samsun'da okulların tatil süresi 2 gün uzatıldı. Karaman'da okullar perşembe gününe kadar tatil edildi. Karaman'da taşımalı sistemle eğitim yapan okullar ise ikinci bir emre kadar süresiz tatil. Çorum ve Amasya'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime dün ve bugün ara verildi. Ordu ve Kahramanmanaş'ın Pazarcık İlçesi'nde okullar 3 gün tatil edildi. Giresun'da merkeze bağlı 47 köyde 3, Dereli, Alucra, Çamoluk, Keşap, Şebinkarahisar ve Tirebolu ilçelerinde 2, Bulancak, Doğankent, Espiye, Güce ile Yağlıdere ilçelerinde ise 1 gün süreyle okullar tatil edildi.

2. EMRE KADAR

Zonguldak Valiliği de okularda ikinci bir emre kadar eğitime ara verdi. Kayseri'de ilkögretim okulları ve liseler 2 gün tatil edilirken, Erciyes Üniversitesi'nde tatil kararı alınmaması ögrencilerin tepkisine yol açtı. Aydın'da okullarda tatil kararı alınmamasına karşın, yolu kapalı köylerin taşımalı öğretim gören öğrencileri okullarına gidemedi. Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde okulların eğitime perşembe günü başlaması kararlaştırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!