Kar sınırda etkili oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kar sınırda etkili oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 14:15

Edirne’nin Lalapaşa İlçesi’nde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. İlçede dün etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda direğinin yıkılması sonucu elektrik verilemeyen 20 köye, tekrar elektrik verilebilmesi için ekipler aralıksız çalışıyor. Yoğun kar yağışının devam ettiği Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı yolunda ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kırklareli’nde de 22 köy yolu ulaşıma kapandı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de hafif yağmur yağışı etkili olurken, Lalapaşa İlçesi’ne bağlı Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapan TIR sürücüleri, Bulgaristan’da kar nedeniyle ulaşımın güçlükle yapıldığını ve Türkiye’ye zor ulaştıklarını söyledi.

Dün etkili olan kar ve tipi nedeniyle sınır yolundaki çok sayıda elektrik direğinin devrilmesi ve tellerini kopması sonucu Lalapaşa’ya bağlı 20 köye de dün sabahtan bu yana elektrik verilemiyor. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, yeni direk dikme ve elektrik telleri çekmek için çalışmalarını sürdürüyor. Elektriğin tekrar ne zaman verileceğinin ise henüz belli olmadığı ifade edildi.

DEREKÖY’DE ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Kar yağışı Kırklareli merkeze bağlı Dereköy’de yoğun olarak devam ediyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Karayolları ekipleri, Bulgaristan’a geçişi sağlayan Dereköy Sınır Kapısı yolunun ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Polis ekipleri ise kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu Dereköy’de zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

22 KÖY YOLU KAPALI

Kar yağışı nedeniyle Kırklareli merkezde 7, Kofçaz İlçesi’nde 15 olmak üzere toplam 22 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar ve tipiye nedeniyle elektrik direklerinin devrilip tellerin kopması sonucu Kırklareli merkeze bağlı 10, Kofçaz İlçesi’nde de 15 köye dün akşamdan bu yana elektrik verilemiyor. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının en düşük 2 derece olduğu Edirne ve Kırklareli’nde gün boyu aralıklarla kar yağışının beklendiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!