Kar sağlık demek

Güncelleme Tarihi:

Kar sağlık demek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2001 11:25

Kar yağışı her ne kadar yaşamı zorlaştırsa da sağlık açısından yararlı. Uzmanlar; yeryüzünü beyaz bir örtü gibi örten karın kirliliği temizlediği; hava kirliliği yüzünden oluşan virüsler büyük oranda ortadan kalkacağından, gribal enfeksiyonların az görülmesini sağladığını söylüyor.

Haberin Devamı

Karadeniz Teknik Ãœniversitesi (KTÃœ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Münir Telatar,  ülke genelindeki kış koÅŸullarının DoÄŸu Karadeniz`in ÅŸehir merkezlerinde fazla etkili olmadığına iÅŸaret etti. Kar yağışı olmamasıyüzünden, gribal enfeksiyon yönünden DoÄŸu Karadeniz`de sıkıntılar yaÅŸandığını belirten Telatar: "Yöremizde hava dengesiz. Kar yaÄŸması, havanın temizliÄŸi açısından çok önemli. YaÄŸmur yaÄŸması belli oranda havanın kirliliÄŸini azaltır, ama kar, kirliliÄŸi olduÄŸu gibi temizler. Böylelikle hava kirliÄŸi nedeniyle oluÅŸan virüsler büyük oranda ortadan kalkar" diye konuÅŸtu.Â

Kar yağışı olduğu zaman insanların ısınma ve giyim konusunda daha dikkatli davrandığına işaret eden Telatar, "Doğu Karadeniz`de kar yağışının az olması nedeniyle gribal enfeksiyon hastalıklarında artış yaşanıyor. Bunun için kar yağdığı zaman gribal enfeksiyonlar çok daha azalacak" dedi. 

Haberin Devamı

Telatar, Doğu bölgelerinde gribal enfeksiyonlara daha az rastlandığını kaydederek, şöyle konuştu: "Güneş ışınları, virüslerin fonksiyonunu ve gelişimini engeller. Özellikle dağlık yerlerde güneşten gelen ışın, deniz kenarındaki bölgelerden daha fazladır. Bir yerde güneş ışınları dezenfekte etkisi göstermektedir. Dolayısıyla Doğu bölgelerinde iklim daha sağlamdır ve gribal hastalık oranı düşüktür."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!