Kar nedeniyle eğitime ara veren yerler

Güncelleme Tarihi:

Kar nedeniyle eğitime ara veren yerler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 07:04

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köy ilköğretim okulları ile Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Düzköy, Maçka, Of, Şalpazarı ilçelerindeki ilköğretim okulları ve liseler ile Araklı İlçesi'nin köy ilköğretim okullarında eğitim öğretime bir gün, Dernekpazarı ve Hayrat ilçelerinde ise 2 gün ara verildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Bingöl il merkezi ve merkeze bağlı köylerde, ilköğretim okulları ile liselerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Hava koşullarının elverişli olması durumunda eğitime yarın başlanacağı belirtildi.

Ardahan'ın Damal ve Hanak ilçeleri ile köylerinde de ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği, yarın eğitime yeniden başlanması planlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İkizdere, Kalkandere, Güneysu ve Pazar ilçeleri ile merkeze ve Çayeli İlçesi'ne bağlı köylerde, eğitim öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

Eğitime ara verilen yerleşim birimlerinde engelli kamu görevlilerinin de bugün idari izinli sayılacakları ifade edilen açıklamada, “Kar yağışı sonrası şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. İl genelinde kar nedeniyle 300 köy yolu ulaşıma kapalı bulunmaktadır. Yolların açılması için ekiplerin çalışması devam ediyor” denildi.

Erzurum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler, 1 gün süreyle tatil edildi.
Erzurum Valiliği Kriz Masası'ndan alınan bilgiye göre, merkez ve merkeze bağlı köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitim ve öğretime bugün ara verildi.

 Bartın'ın merkez ilçe ve bağlı beldelerindeki okullar, bugün tatil edildi. Bartın Valiliği'nden alınan bilgiye göre, kentte devam eden kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı merkez ilçe ve beldelerde eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!