Kar hamsi avını engelledi

Güncelleme Tarihi:

Kar hamsi avını engelledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 13:39

Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle balıkçılar denize açılamadı.

Haberin Devamı

Teknelerini kıyıya bağlayan balıkçılar fırtınanın dinmesini bekliyor. Balıkçılar 2 gündür denize açılamayınca balık fiyatları da arttı. Daha önce 1 YTL’den satılan hamsinin kilosu 3 YTL’ye çıktı.

Samsun’da 2 gündür etkili olan ve şehri beyaza büründüren kar yağışı balıkçıları da vurdu. Soğuk hava ve denizdeki fırtınadan dolayı 2 gündür balığa çıkamayan balıkçılar teknelerini kıyıya bağladı. Bu durum hem balıkçıları hem de vatandaşları üzdü. Tezgahlar boş kalınca balık fiyatları da arttı. 2 gün önce tezgahlarda 1 YTL’den satılan hamsi 3 YTL’ye kadar çıkarken, 2 YTL olan istavrit 5 YTL, 2 YTL olan mezgit 6 YTL, 15 YTL olan kalkan ise 25 YTL oldu.

Bu durumun hem kendilerini hem de vatandaşları etkilediğini belirten Balık Hali Komisyoncular Odası Başkanı Davut Kıyak, havaların bu şekilde gitmesi halinde balık fiyatlarının daha da artacağını belirterek, “Ama bayramdan sonra havanın düzeleceği söyleniyor. O zaman balık fiyatları da düşer. Bazı tezgahlarda 8 YTL’ye de hamsi var. Ama onlar meyhane işlettikleri için böyle pahalı veriyorlar. Normalde tezgahlarda en iyi hamsi 3 YTL” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!