Kar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Özellikle 12 ve 13 Aralık'ta yurdun iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Türkiye yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Yarın Marmara, Kuzey Ege, Batıve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun batısında yağış bekleniyor. Yağışlar, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzey ve batısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde, diğer yerlerde ise yağmur ve sağanak yağmur şeklinde olacak. Yarın yurdun doğusunda sis görülecek.

12 Aralık Salı günü Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İçEge, Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacak.

13 Aralık Çarşamba günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu yağışlı geçecek. Yağışlar, Marmara'nın doğusu, Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde ise kar şeklinde gerçekleşecek.

14 Aralık Perşembe günü Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur, diğer yerlerde kar yağışı olacak. Sisli hava yurdun iç kesimlerinde görülecek.

15 Aralık Cuma günü ise Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunda kar yağışı tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları, özellikle yurdun iç ve doğu kesimlerinde sisli havanın etkili olacağına dikkati çektiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!