Kar, fırtına fena vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kar, fırtına fena vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Edirne ve Hakkari'de önceki gün iki kişinin donarak yaşamını kaybetmesinden sonra, dün de kötü hava koşulları tüm yurdu olumsuz etkiledi. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, bazı illerde okullar tatil edildi.

Balkanlarc üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle dün Trakya'da başlayan kar, yurdun büyük bölümünde etkili oluyor. Çeşitli illerde okullar tatil edilirken, bazı karayolları ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Elverişsiz hava koşulları günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerken, fırtına nedeniyle deniz ulaşımı aksadı. Kayak merkezleri Bolu'da Kartalkaya, Bursa'da Uludağ, Kayseri'de Erciyes ve Erzurum'da Palandöken'deki kar özellikle kayakseverleri sevindirdi.

TRAKYA'DA KAR

Edirne kent merkezinde kar kalındığı 5 santimi aşarken hava sıcaklığı gece ve gündüz eksi 4 derece oldu. Edirne otobüs terminalinde bekçilik yapan 52 yaşındaki Ferit Haman donarak öldü. Alkol aldığı belirlenen Haman'ın cesedi geceyarısı bulundu. Kar ve tipi nedeniyle Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçeleriyle ulaşım zaman zaman kapandı. Keşan'da okullar 2 gün tatil edildi, 45 köyün yolu kapalı bulunuyor, 8 köye elektrik verilemiyor. Enez-Keşan karayolu, Meriç'te 8 köy ve Meriç-Uzunköprü karayolu, İpsala'da 18 köy yolu ulaşıma kapandı. Enez'de enerji nakil hatlarındaki arıza nedeniyle köylere elektrik verilemiyor. Tekirdağ'ın Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçeleriyle ulaşım zaman zaman aksıyor. Malkara'da 37 köy yolunun kapalı, okullar bir gün tatil edildi. Okulların bir gün tatil edildiği Şarköy'de Edirne karayolu ulaşıma kapandı, bu kente otobüs seferleri iptal edildi. Kırklareli'nin kar kalınlığı 30 santimi bulan Vize, Demirköy ve Kofçaz ilçelerindeki okullar 2 gün tatil edildi. Bölgede hava sıcaklığının daha da düşeceği kar yağışının süreceği bildirildi.

EGE'DE FIRTINA

Çanakkale ve Muğla beyaza büründü. Çanakkale Boğazı'ndaki saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan fırtına yüzünden Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferleri 2 gündür yapılamıyor. Boğaz'dan geçiş yapacak küçük tonajlı gemiler koylara sığındı. Bozcaada Liman Başkanlığı, balıkçı teknelerine denize açılma izni vermedi. Kar kalınlığı Gelibolu'nun merkezinde 10 santimi bulurken, bazı köylerin yolları kapandı. Muğla'ya yılın ilk karı yağdı. Muğla'nın zirvesi olarak bilinen 1200 metre yüksekliğindeki Yılanlı Dağı beyaza büründü. Antalya'nın da içinde bulunduğu Doğu Akdeniz'de yağışlar hafta başından beri etkisini sürdürüyor.

DOĞU'DA AYAZ

Önceki gece Erzurum, sıfırın altında 15 derece ile Türkiye'nin en soğuk kenti oldu. Aras Nehri'nin de aralarında bulunduğu birçok nehir ve gölet buzlarla kaplandı. Hakkári kent merkezi ve ilçelere bağlı 30 köyün yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlıkları Palandöken'de 15, Kars kent merkezinde ise 5 santime ulaştı. Köy Hizmetleri, yetkilileri, Hakkári dışında bölgedeki yolların açık olduğunu söyledi.

GÜNEYDOĞU'DA YAĞIŞ

Soğuk havanın etkisinde bulunan Güneydoğu'da, önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman illeri ve ilçelerinde zaman zaman yağmur etkili olurken, özellikle gece sıcaklık sıfırın altına düşüyor.

KONYA'DA SİS

Konya'da yoğun sis nedeniyle sabah saat 07.30'da yapılması gereken Konya-İstanbul uçak seferi 1.5 saatlik gecikmeyle gerçekleştirilebildi. Sisin sabah ve akşam saatlerinde yoğun olmak üzere önümüzdeki günlerde etkisini sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

KAYAKÇILARIN KEYFİ

Uludağ'da kar kalınlığı 60 santime yükseldi. Yağışın aralıklarla devam etmesi işletmecileri yılbaşı öncesinde sevindirdi. Bolu Kartalkaya'da kar kalınlığı 30, Abant'ta 20 santim oldu. Kartalkaya'da kayak pistlerinin açık olduğunu belirten işletmeciler, hafta sonunda otellerin yüzde yüz oranında dolu olduğunu, hafta içinde ramazan nedeniyle yüzde 40'a düştüğünü açıkladı. Kayseri'nin kayak merkezi Erciyes'teki kar kalınlığı 20, Eruzurum'un kar kalınlığı ise 30 santimi buldu.

İSTANBUL DA KARLI

Soğuk ve yağışlı hava, İstanbul'u da etkisi altına aldı. Meteoroloji yetkilileri, İstanbul'da bugün karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklendiğini söylediler. Hava sıcaklıkları gündüz 5 derece, gece 2 derece dolayında bulunacak. Öte yandan fırtına nedeniyle dün sabah İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin Kadıköy-Eminönü ve Bandırma-Yenikapı deniz otobüsü seferleri yapılamadı. Şehir Hatları İşletmesi vapur seferlerinde ise bir aksama olmadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!