Kar Eskişehir’de ulaşımı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Kar Eskişehir’de ulaşımı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 20:26

KAR yağışı Eskişehir’de yaşamı olumsuz etkiledi. Şehirlerarası yollarda çok sayıda araç mahsur kaldı, bazı araçlar yoldan çıktı.

Haberin Devamı

Eskişehir’de kar yağışı kent merkezinde etkili olurken Eskişehir-Kütahya ve Eskişehir-Bilecik karayolu da zaman zaman ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri tipi nedeniyle karla kapanan yollarda çalışma yaptı. Eskişehir-İnönü karayolunda oluşan uzun kuyrukta bekleyen araç sürücülerine ve otobüs yolcularına trafik polisleri sıcak çorba ve ekmek dağıttı.

Daha önce merkeze bağlı belde olan son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Gündüzler yakınlarında ise 23 öğretmeni taşıyan 26 EE 504 plakalı belediye otobüsü yoldan çıkıp kara saplandı. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri otobüste mahsur kalan öğretmenlere battaniye ve yiyecek yardımında bulundu. Öğretmenler daha sonar jandarma ekipleri tarafından yakındaki Çavlum Köyü’ne götürüldü.

Eskişehir-Kütahya karayolunun 25’inci kilometresinde meydana gelen olayda Eskişehir’den Kütahya’ya üniversitelerindeki vize sınavı için gitmekte olan 4 gencin içinde bulunduğu 26 B 2946 otomobil kara saplandı. Sabah 06.00’dan itibaren karda bekleyen gençler Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak yardım istedi. Gençlerin yardımına belediyeye ait kar püskürtme aracı yetişti. Uzun uğraş sonucunda kara saplanan otomobil belediye ekiplerince kurtarıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencisi olan 4 genç yaklaşık 10 saat beklemenin ardından belediye ekiplerinin yolu açmasıyla aynı otomobille tekrar Eskişehir’e geri döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!