Kar durdu çile sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kar durdu çile sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2001 15:16

Dondurucu soğuklar yerini mevsim normallerine bıraktı. Kar durdu, köy yolları birer birer açılıyor. Ancak halen ulaşılamayan yüzlerce köy var.

Haberin Devamı

TRAKYA: BUZLANMA ULAÅžIMA ENGEL

Edirne`de 20, Tekirdağ`da 60 ve Kırklareli`nde 18 köyle, kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım yapılamıyor.

Edirne`deki ilçe yollarındaki olumsuzluklar giderilirken, kar ve buzlanma yüzünden 20 köy yolu ulaşıma henüz açılamadı. Edirne`nin İpsala ile Keşan ilçeleri arasında ulaşım tek şeritten yapılırken, Edirne TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu`nda gece meydana gelen buzlanma nedeniyle, tuz atma çalışmaları sürdürülüyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 23 Aralık`tan 25 Aralık`a kadar bölgede yağmur ve karla karışık yağmur yağışı beklendiğini belirttiler. Edirne`de gece en düşük sıcaklığın eksi 5, gündüz eksi 3 derece olduğu ve sıcaklığın önümüzdeki günlerde artacağı bildirildi.

TEKİRDAĞ-KIRKLARELİ: 6 KÖYDE ELEKTRİK YOK

Haberin Devamı

Tekirdağ`da kapalı olan 60 köy yolunu açma çalışmaları, 12 ekip tarafından 30 kamyon, 7 yükleyici, 3 dozer ve 60 işçi tarafından sürdürülüyor. Kapalı olan köy yollarının yarın tamamının açılacağı bildirildi.

Bu arada, Şarköy İlçesi`ne bağlı Yeniköy`de karayolları ekiplerini kurtarmaya çalışırken mahsur kalan tank kurtarılarak, birliğine götürüldü.

Kırklareli Köy Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, merkeze bağlı 4, Demirköy`de 8, Pınarhisar`da 5 ve Kofçaz`da 1 köy yolunu açma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirttiler.

Kırklareli merkezde 1 köy ile Demirköy Ä°lçesi`ne baÄŸlı 5 köye, elektrik tellerinin kopması nedeniyle elektrik enerjisi verilemiyor.Â
 
DOĞU ANADOLU: 654 KÖY YOLU KAPALI

Doğu Anadolu Bölgesi`ni etkisi altınaalan kar yağışının durması üzerine, bölgede ulaşıma kapalı 355 köy yolu açıldı, 654 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları sürdürülüyor.

Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, dün kar yağışı olmaması nedeniyle kapalı olan bin 9 köy yolundan355`i ulaşıma açıldı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Ağrı`da 257, Erzurum`da 182, Muş`ta 166, Kars`ta 20, Ardahan`da 17, Erzincan`da 9 ve Iğdır`da 3 olmak üzere toplam 654 köy yolunda çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 8 gündür bölgeyi etkisi altına alan aşırı kar yağışının durduğunu, ancak hava sıcaklıklarının düştüğünü bildirdiler. Gece hava sıcaklıklarının Erzurum`da sıfırın altında eksi 30, Ağrı`da eksi 29, Kars`ta eksi 27, Ardahan`da eksi 26 ve Erzincan`da eksi 16 derece olarak kaydedildiğini belirten yetkililer, soğuk hava kütlesinin 26 Aralık Çarşamba gününe kadar etkisini sürdüreceğini kaydettiler.

Haberin Devamı

PALANDÖKEN`DE ÇIĞ UYARISI

Yetkililer, 26 Aralık`ta başlaması beklenen kar yağışı nedeniyle hava sıcaklıklarında 20 derece artış olacağının tahmin edildiğini belirterek, kar kalınlığı 70 santimetreye ulaşan Palandöken`de çığ tehlikesine dikkati çektiler.

Yetkililer, eksi 30 derece olan hava sıcaklığının eksi 10 dereceyekadar yükselmesi ve kar yağışı olması sonucu Palandöken`deki karlarda sıcaklıktan dolayı bir gevşeme oluşabileceğini belirterek, çığ gelebilecek bölgelerde önlemler alınması gerektiğini kaydettiler.

SAKARYA: KAPALI YOL KALMADI

Sakarya Valisi Cahit Kıraç, bölgedeyolu kapalı ve elektriksiz köy kalmadığını bildirdi. Kıraç, daire müdürleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta etkili olan kar yağışı sonrasında kapanan tüm köy yollarının tekrar ulaşıma açıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kar yağışı nedeniyle tatil edilen ilköğretim okulları ile liselerde derslere 24 Aralık Pazartesi gününden itibaren başlanacağını ifade eden Kıraç, taşımalı sistemle ilgili tüm önlemlerin alındığını belirtti.  
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!