“Kaplumbağa Terbiyecisi” ipek halı oldu

Güncelleme Tarihi:

“Kaplumbağa Terbiyecisi” ipek halı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2005 11:07

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi tarafından, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) satın alınan Osman Hamdi Bey'in “Kaplumbağa Terbiyecisi” tablosu mermer ve ipek halı çalışmasına konu oldu. Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'nde mermercilikle uğraşan Şerife Demirel, TMSF'nin Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'ne sattığı Osman Hamdi Bey'e ait tabloyu mermere işletti.

Haberin Devamı

Tablonun aynı ebatlarda mermere işlendiğini belirten Şerife Demirel, bunun için 3 kişinin yaklaşık 2 ay çalıştığını söyledi.    Mermer üzerine işlenen ve 60 bin mermer parçasından oluşan ”Kaplumbağa Terbiyecisi”nin değerinin 8 bin 800 avro olduğunu ifade eden Demirel, eserin 31 Mart-3 Nisan tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda sergileneceğini bildirdi.

Dazkırı İlçesi'nde halıcılık yapan Bekir Pınarkaya da söz konusu tabloyu ipek halıya dokutarak, satışa çıkardı.

Müşterilerinin genelde yabancılardan oluştuğunu kaydeden Pınarkaya, şöyle konuştu:“Yabancı turistlere, değişik olan şeyler her zaman cazip gelmiştir. Bu halı, 2 kişi tarafından 16 ayda dokudu. Halının santimetrekaresinde 144 düğüm olmak üzere, 1 milyon 670 bin 400 düğüm bulunuyor. Şu an ki değeri 10 bin Avro.”

Haberin Devamı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan ve İktisat Bankası Koleksiyonu'nda yer alan Osman Hamdi Bey'in ”Kaplumbağa Terbiyecisi” adlı eserini Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın Pera Müzesi tarafından alınmıştı.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!