Kaplan: Konuyu Meclis'e taşıyacağız

Güncelleme Tarihi:

Kaplan: Konuyu Meclise taşıyacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 15:18

KCK’nın ’basın komitesi’ne yönelik açılan davanın gergin biten 3. duruşmasının ardından duruşma salonunu terk eden avukatlar adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamaya BDP’li vekiller Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Hasip Kaplan da destek verdi.

Davanın başından beri bütün taleplerin mahkeme tarafından reddedildiğini belirten Avukat Ercan Kanar, "Faşist 12 Eylül askeri darbesini 12 Eylül darbesinin yıldönümünde 12 Eylül yargılamalarını dahi aratmayacak bir yargı skandalı yaşıyoruz. 3 gündür yapılan tüm talepler savunma hakkının tamamen red olmasıyla sonuçlandı" dedi. Reddedilen taleplerini sıralayan Kanar, iddianamenin hukuk belgesi olmaktan ziyade resmi ideolojiyi yansıtan bir hurafeler kuruntusu olduğunu öne sürdü. Duruşma salonunda ses ve görüntü kaydının alınmadığını ifade eden Kanar, "Söylediklerimiz ve taleplerimiz tutanaklara tam geçirilmedi. Mahkeme hukuk dışı kararlar aldı. Aleniyet ortadan kaldırıldı. Bir aleniyet olmazsa o yargılama zehirli bir yargılamadır. Faşist ülkelerde halksız yargılama yapılır. Mahkeme halktan kaçtı. Halkın denetiminden kaçan bir yargı var bugün" dedi.

"MECLİSE TAŞIYACAĞIZ"

Avukat Ercan Kanar’ın açıklamalarının ardından konuşan Hasip Kaplan ise "İktidarın direktifleri doğrultusunda siyasallaşmış bir özel yargıyla karşı karşıyayız. Ancak savunma avukatları bu tiyatroya bir son verdiler. Kendileri protesto edip, çekildiler. Aleni olmayan yargılama tiyatrosunun perdesini kapattılar" dedi. Kendilerin de durumu kınadıklarını belirten Kaplan, "Konuyu meclise taşıyacağız" diye konuştu.

"12 EYLÜLÜN GÜNCELLEŞMİŞ HALİ"

12 Eylül olaylarının güncelleşmiş halini yaşadıklarını iddia eden Sebahat Tuncel de "Bunu en çok da mahkemelerde yaşıyoruz. 12 Eylül uygulamalarına karşı olacağız. Direniş çizgimizi devam ettireceğiz. Dolayısıyla Başbakan nasıl davranıyorsa hakimi de savcısı da polisi de aynı yaklaşım içerisindedir. Ama bu saltanat böyle gitmeyecektir. Bunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bunun karşısında her zamankinden daha örgütlü bir şekilde direnmeye devam edeceğiz" dedi.

"HSYK’YA ŞİKAYET EDECEĞİZ"

Mahkemenin duruşmayı 12 Kasım tarihine ertelemesinin ardından tekrar adliye önünde bir konuşma yapan Avukat Kanar, "Biz bu 15. Ağır Ceza heyetini, yasa dinlemeyen, anayasa dinlemeyen, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni dinlemeyen, savunmanın tüm haklarını çiğneyen heyeti en kısa zamanda HSYK’ya şikayet edeceğiz" diye konuştu:

Avukat Fırat Epözdemir ise "Mahkeme, kanunlara ve hukuka aykırı bir şekilde tutukluluk halinin dosya üzerinden incelenmesine karar verdi. Bunu kabul etmek mümkün değil. Biz mahkeme heyetini sadece HSYK’ya şikayet etmekle yetinmeyeceğiz. Mahkeme heyetinin reddi hususunda da arkadaşlarla bir toplantı yapıp bu hususta bir karar vereceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!